Adıyaman’da yolları yapılmayan mahalleli, yolu trafiğe kapattı.

Kayalık Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yollarının yapılmaması nedeniyle yolu trafiğe kapadılar.
Mustafa Duyan, “Kapılarımızı açamıyoruz. Belediye Başkanı oldu diye ne olmuş ? Çocuklarımız hep hasta. Burada yapamayacaksa gidip Ankara’da Belediye Başkanı olsun. Madem yapamayacaksın burada ne işin var ? Yapıyorsan yap, yapmıyorsan yapma. Buraya bir gel, bu milletin halini bir gör. Bu yolun halini gör. Milletin çektiği rezilliği görsünler. Size oy verdik diye karşılığı bu mu olmalı. Hata mı yaptık. Sen Tayyip Erdoğan’a kurban ol. Yoksa sana bir oy yoktu, bir oy. Senin hanımın sana oy vermez. AK Partiye kurban ol” dedi.

– YAZ GÜNÜ PENCERE AÇAMIYORLAR

Ailelerin yaz günü pencere açamadığını dile getiren Duyan, “Kime pencerelerini açamıyor. Bu sıcakta evlerimizde kavruluyoruz. 3 aydan beri bu yol böyle. 4 yıldan beri bu yolu yapacağız dediler, evlerimizin önünü verdik. Bahçemiz yoktur. Herşeyi yıktılar ama bir türlü yapmadılar” diye konuştu.

– ÇOCUKLARIMIZ HASTA

İlknur Bozkurt ise şöyle konuştu:
“Çoluğumuz, çocuğumuz var, kendisinin de çocuğu var. Eğer bu şekilde kabullenebiliyorsa, desin ki bu şekilde kalın. Kendi evlatları da var. Çocuklarımız hasta. Şu çocuğum 10 gündür hastanede yatıyor, benim kendi çocuğum 2 yaşında, pisliğin pasağın içinde yaşıyoruz. Ne yolumuzu yapıyorki bahçemizi yapalım, ne de burayı yapıyor ki kapımızı, penceremizi açalım. Ayıp, yapmasın. Herşey oy toplayana kadar değildir. Oy topladıktan sonra neden arkalarını dönüyorlar ? Yazık, milletimize yazık. Kul hakkına girmiyor mu ?”
Bozkurt, yolun işlek bir cadde olmasından dolayı çocuklarının trafik kazası ile karşı karşıya kaldıklarını sözlerine ekledi.

– VERDİKLERİ SÖZLERDE BULUNSUNLAR

Badegül Geyik de “3 aydan beri biz bu haldeyiz. Çoluk, çocuğumuz hep hasta. Kendimiz hastayız, rahatsısız. Kendileri ellerini vicdanlarına koysunlar, kendileri bunu kabul ediyorlarsa bizde kabul ediyoruz. Artık ne yaparlarsa yapsınlar, yolumuzu yapsınlar. O adamlar orada paralarını istiyorlarsa, devlettir, hükümettir parasını ödesin, yıksınlar evlerini. Bizim yolumuzu yapsınlar. Hiç yoksa o kısma kadar yolumuzu yapsınlar. Böyle olmasın yani. Bizi süründürüyorlar. Bu kadar millete erkek gibi söz verdiler, sözlerinde bulunsunlar” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından olay yerine çok sayıda polis geldi.
Yapılan görüşmelerin ardından yol trafiğe açıldı.
PHA

Editör: Adıyaman Haber