Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye geneli başlatılan proje çalışmasında, illerdeki STK’lar tarafından yapılacak olan bağımlılıkla mücadele projelerinin destekleneceği açıklandı.

Yeşilay Cemiyeti Türkiye geneli başlatılan proje çalışmasında, illerdeki STK’lar tarafından yapılacak olan bağımlılıkla mücadele projelerde 75 bin TL verecek.
Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel yaptığı açıklamada, Türkiye geneli başlatılan proje çalışmasında, illerdeki STK’lar tarafından yapılacak olan bağımlılıkla mücadele projelerinin destekleneceğini dile getirdi.
Özöncel konu ile ilgili açıklamasının devamında şunları söyledi: “Kurumumuz 20.04.2015 itibariyle 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programını ilan etmiş bulunmaktadır. Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele anlayışı çerçevesinde kurumsal stratejik plandaki hedef ve önceliklere uygun olarak geliştirilen Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programına ilişkin künye ve detaylar aşağıda belirtilmiştir. Programın amacı, bağımlılıkla mücadele alanında önleme temelli yenilikçi projeler ile gençler ve tanımlı hedef kitleler üzerinde yerel ve ulusal çapta iyi uygulama örneklerinin oluşturulması ve yeterli bilgilendirme ile farkındalığın yaratılmasıdır. Önceliklerimiz ise; Gençler ve tanımlı hedef gruplar için bağımlılığa yönelik farkındalık düzeylerini artıracak hedef odaklı, tematik ve yenilikçi önleme faaliyetlerinin yapılması veya önleme araçlarının geliştirilmesi. Bunun için uygun başvuru sahipleri dernekler, vakıflar, birlikler, federasyonlar, Ticaret ve Sanayi Odaları’dır. Bir başka önceliğimizde ise bağımlılıkla mücadelede sosyal destek unsurlarının geliştirilmesi, bağımlı veya bağımlılık riski altındaki gençlerin destek modelleri ile topluma katılımlarının sağlanmasıdır. Bunda da uygun başvuru sahipleri dernekler, vakıflar, birlikler, federasyonlardır. Belirlediğimiz son önceliğimiz ise bağımlılıkla mücadele ve bağımlılık yapıcı maddeler hakkında bilimsel temellere dayanan araştırmaların gerçekleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Bunda da uygun başvuru sahipleri üniversiteler, enstitüler, araştırma merkezleridir. Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı toplam bütçesi 750 bin TL’dir. Bu kapsamda proje başına destek verilecek asgari ve azami tutarlar aşağıdaki gibidir. Asgari tutar 10 bin TL, azami tutar ise 75 bin TL’dir. Başvuruda bulunacak projeler yukarıda yer alan destek limitleri dahilinde projelerinin yüzde 100’üne kadar destek talep edebilirler. Bu program için ön başvuruları için son başvuru tarihi 22 Mayıs 2015 saat 17.00’dır. Bu tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı hakkında detaylı bilgi ve açıklamalara program rehberinden ulaşılabilmektedir. Program başvuru formları da aşağıdaki linkte bulunmaktadır.”
 
Editör: Adıyaman Haber