Yeni Dünya Vakfı, bursiyer öğrencilerin vakıf bilinci ve kültürüyle yetişmesi için üç yıl önce hayata geçirdiği “Biz Bir Aileyiz” projesiyle bu kez öğrencilerini bir arada kahvaltıda buluşturdu.

Zeytinburnu’ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında, “Biz Bir Aileyiz” projesinin hami ve öğrencilerinin birbirleriyle kaynaşması ve dayanışması gözlerden ve dikkatlerden kaçmadı.
Toplantıya katılan bütün vakıf yöneticilerine, hami ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, bu yıl vakıf olarak Türkiye genelinde toplam 1.600 öğrenciye burs hizmetinde bulunduklarını belirtti.

Göksu, “Burs verdiğimiz gençleri; vakıfta abi dediğimiz, omuz veren, gönül veren, maddi ve manevi yönde büyük katkı sağlayan değerli insanlarla tanıştırmaktayız. Her vakıf yöneticisine hami olarak 6 veya 7 öğrenci verip bu öğrencilerimize sahip çıkma imkânı veriyoruz. Bilgi ve tecrübelerini de bu öğrenci kardeşlerimize aktarmak için “Biz Bir Aileyiz” projesi adı altında bütünleştirerek, onların birbirlerini daha iyi tanımalarına fırsat sağlıyoruz. Ve en önemlisi ise gelecekte bu genç kardeşlerimizi vakfa kazandırmakla birlikte onları vakıf insanı olmanın şuuruyla yetiştirme gayesindeyiz. Bundan böyle her haminin, 8 ay boyunca kendi öğrencileriyle değişik mekânlarda bir araya gelerek birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak sağlayacağız. Bu projenin hedefine ulaşması için de hami kardeşlerimize büyük bir görev düşmektedir. Emeği geçen ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun” dedi.
Toplantının sonunda uzun yıllar başta burs hizmeti olmak üzere vakıf hizmetinde bulunan hayırsever iş adamlarına teşekkür plaketi verildi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber