Genel merkezi İstanbul Cağaloğlu da bulunan Yeni Dünya Vakfı (YDV) konferans serisine başladı. İlk konferansı ise Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sosyolog Prof. Dr. Ali Rıza Abay oldu. Abay, “Birlikte Yaşama Kültürü” konulu konferansta öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

Şu anki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda devlet adamların yetişmiş olduğu eski Milli Türk Talebe Birliği Genel Merkezi olan ve bugün ise Eminönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılan idari binanın konferans salonundaki konferansın açılış konuşmasını YDV Başkanı Mahmut Göksu yaptı.
Öğrencilere vakıfların aidiyet duygularını his edebilmeleri için buna benzer anlamlı etkinlik ve konferanslara ilgi göstermesi hususunda tavsiyelerde bulundu. Göksu, Yeni Dünya Vakfı’nın ilk konferans serisine başlamanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bundan böyle her ay mutlak surette ülkemizin yetiştirdiği bilim, sanat, siyasetçi ve devlet adamların katılımlarıyla farklı konular üzerinde siz değerli yeni nesil gençlerimize bir şeyler vermenin gayreti içerisinde olacağız. Vakıfçılık demek insana ve hakka hizmet etmenin yolu demektir. Bu kutsal yolda hep birlikte güzel şeyler yapmaya çalışacağız.” Diyerek konferans serilerin öğrenciler açısından ne denli önemli olduğuna işaret etti.
Prof. Dr. Ali Rıza Abay: “Farklılığımız Zenginliğimizdir”
 Üniversite Öğrencilerine “Birlikte Yaşama Kültürü” konusundabir konuşma yapan Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sosyolog Prof. Dr. Ali Rıza Abay, “Farklılığımız Zenginliğimizdir” diyerek, öğrencilere bu manada önemli açıklamalarda bulundu.
Abay, “Farklılığımızı ayrışma olarak değil, tam aksine birleşmenin ve bütünleşmenin sembolü olarak görmemiz lazım. Farklılığımızın en önemli unsurlarından biri de hiç kuşkusuz zenginliğimizdir. Hele bunun merkezinde insan varsa gerisi teferruattır. Bu aşamadan sonra din, dil, ırk ve mezhep ayırımı gibi gereksiz kavramlar üzerinde tartışmak sadece bize zaman kaybettirir. Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını istiyorsak bu kavramların telaffuzu bile olmaması lazım. Aksi halde geçmişte olduğu gibi hem ülkemiz çok şey kaybeder. Hem de toplum olarak biz kaybederiz. Geleceğimizin mümessili olan siz değerli kardeşlerimize düşen en önemli görev bu ülkeye gelecekte bir şeyler vermenin gayreti içerisinde olmanızdır.  Aksi halde dün olduğu gibi gelecekte de hep kaybetmeye mahkûm olacağız.” Diyerek,gençlere bu anlamda önemli görevler düştüğünü söyledi.
(Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL)
Editör: Adıyaman Haber