Adıyamanlılar Vakfının Mart ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, Üniversite öğrencilerine “Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik” konulu bir konferans verdi.

Adıyaman Halk Eğitim salonunda yapılan konferansa; Ak Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Olgun, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, Adıyaman Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mesut Doğan, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol yaptığı konuşmada, “Birlik ve beraberliğimize, devletimize, milletimize ve milli irademize saldırıların yoğunlaştığı ve özellikle gençlerimizin sokağa çekilmeye çalışıldığı şu günlerde ana çalışma alanı gençlik olan vakfımızın bu gelişmelere duyarsız kalması düşünülemezdi. Bu vesile ile hazırladığımız programımıza hoş geldiniz. Gençlik, kabına sığamayış, kalıplara giremeyiş ve gözün alabildiği, hatta alamadığı yerlere varıştan başka bir mana ifade etmez. Öyle ki gençlik, “Kim var?” diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan “ben varım” diyebilme cesaretini gösterebilmektir. Vakfımızın gençlikle ilgili çalışmalarında gayemiz, kutlu bir gençliğin tohumlarını atabilmek ve geleceğe sapasağlam nesiller hediye edebilmektir. Vakfımız gençlik adına aşılması zor engelleri kolaylaştırmayı kendisine hedef edinmiştir. Toplumun geleceğiyle alâkalı, ortaya koyduğumuz hedefler oldukça önemlidir. Bu hedef doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bu gün de mücadeleden hiç vazgeçmedik, topluma yön gösteren bir misyonu görev saydık” dedi.
Son üç yüz yıldan bu yana Türkiye’nin bir kavram kargaşası içerisinde olduğunu söyleyen Mustafa Yazgan, “Kavram Kargaşasının ifadesi anlaşılmazlıktır, mana yetersizliğidir. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürtçülük sorunu vardır. Türkiye’de yaşayan ve can kardeşlerimiz olan; kökü, kökeni etnik yapısı Kürt olan kardeşlerimiz bu kavramın dışında kalır. Kürtçülük dediğimiz de ırkçılık vardır ki; onu insanlık top yekûn, sadece İslam, sadece Türk Tarihi değil bütün beşeriyet reddetmiştir. Hatta Efendimiz, ‘Irkçılık küfürdür, ırkçı olan bizden değildir’ diyor” şeklinde konuştu.
En önemli karışıklarımızdan birisinin siyaset ve politika kelimeleri olduğunu belirten Yazgan, “Siyaset bir toplumu, nesneyi, varlığı veya bir olayı daha iyi, daha güzel, daha doğru bir duruma getirmek, en mükemmel bir halde devam ettirmek. İlmi ve sanatı dikkat ederek, özenle gözetip korumaktır. Politika, şahsi bir menfaate erişmek için karşısındakilerin duygularını okşamak, zayıf noktalarından ya da aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanmak gibi yollarla çıkar sağlama mesleğidir. Siyaset ilahidir, politika beşeridir. Siyaset kutsaldır, politika nefsidir, bencilliktir. Siyaset Allah’ın insan, aile, toplum ve tabiat arasında kurduğu müspet ilişkiyi dünyada ve ötesinde devam ettirebilmektir. Politika din ve inanç dışı, dünyevi ilişkiler peşindedir, politikanın kaynağı hırstır, ihtirastır, kindir, kıskançlıktır, yabaniliktir ve aldatmacadır” diyerek, siyasetin dinamosunun aşk olduğunu ve bütün davalar, inanılan bütün ideallerin aşk ile gerçekleştiğini vurguladı.
Varlık âleminde İdeal genç ve ideal insan için örneğin hiç şüphesiz Resulullah S.A.V olduğunu ifade eden Yazgan, “İnsanlar dört yapıdan ibarettir. Bu dört ayrı faktör, sebep ve oluşumdadır. Bunlar; beden, görünmeyen ruh, görünmeyen nefs ve görünmeyen gönül. Dolayısıyla ideal genç; önce beden olarak sağlığına çok dikkat edecektir ve etmelidir. Zihinleri çalışırken, vücutlarını asla ihmal etmemelidirler. Mümkün olduğu kadar spor yapın. İdeal genç hantal, kof, obez ve uyuşuk olmaz. Allah’ın bedenine lütfettiği güzellik, sağlık ve yeteneklerinden dolayı şükür kelimesini dilinize tespih edinin” ifadelerini kullandı.
İdeal gencin sigara, nargile, alkol ve uyuşturucu gibi felaketlerden kesinlikle uzak durması gerektiğini belirten Yazgan, “Nefis, devamlı egoizmdir, bencilliktir hep kötülük emreder. İdeal gencin nefsi de ruhunun emri altında olmalıdır. İdeal genç bu zorlu düşmanı her zaman her yerde alt edip yenmek mecburiyetindedir. Meşru şekilde hayatınızı yaşayacaksınız. Aşkı sokağa, caddelere, parklara ve bahçelere düşürmeden aşkı gönlünüzde ilahi aşka doğru yürüten bir kuvvet, enerji, yöntem olarak kullanıp aşık olacaksınız ve meşru şekilde yuvanızı kurup, davanıza aşık olacaksınız ve yolunuza devam edeceksiniz” açıklamasında bulundu.
Programın sonunda Mustafa Yazgan’a günün anısına plaket verildi.
Editör: Adıyaman Haber