Dostluk ve kardeşlik duygularının paylaşıldığı Muharrem ayı münasebetiyle Adıyaman merkeze bağlı Yaylakonak Belediyesi ve Yaylakonak Alevi Kültür Derneği tarafından Aşure etkinliği düzenlendi. Programda Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için aşure dağıtılarak, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 Yaylakonak Beldesinde düzenlenen aşure etkinliğine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Alevi Kanaat Önderleri ile Belde halkı ve çok sayıda davetli katıldı.
 Vali Mahmut Demirtaş, Aşure etkinliğine katılmak üzere gittiği Yaylakonak beldesinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Yoğun katılımın yaşandığı aşure etkinliğinde Yaylakonak Beldesi kadınları tarafından yaklaşık 30 kazan aşure kaynatılarak etkinliğe katılanlara dağıtımı yapıldı. Programda ayrıca, Yaylakonak Alevi Kültür Derneği tarafından sema gösterileri sunularak, Hz Hüseyin ve Kerbela da şehit düşen yarenleri için dualar edildi. 
Programda bir konuşma yapan Alevi Dedesi Tahir Küçükdoğan, aşure etkinliğinin özüne değinerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.
Aşure gününün birlik ve beraberlik adına çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya “ Biz bu aşure gününde yaklaşık 30 kazan aşure kaynattık. Bu kazanların içinde en az 20 çeşit malzeme pişmektedir. Bizlerde bu aşurenin özüne uygun bir şekilde iç içe pişeceğiz. Bugünler bizler için çok önemli günlerdir. Bu günler birlik, beraberlik ve kardeşlik günleridir. Bizim beldemizde hem Sünni hem de Alevi vatandaşlarımız var. Hepimiz iç içe kardeş gibi yaşıyoruz. Önemli olan bugün herkesin burada olması ve bu birlik ve beraberliğin yakalanmasıdır. Adıyaman öteden beri birlik ve beraberliği bir arada yaşayan bir ildir. Sayın Valimiz her oturduğu yerde Adıyaman’ın birlik ve beraberlik adına ülkemizde örnek bir kent olduğunu ifade etmektedir. İnşallah kendi içimizde kurduğumuz bu birlik ve beraberliğimiz Türkiye’ye örnek olur”dedi.
 Muharrem ayının ve kaynatılan aşurelerin birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulunarak söze başlayan Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında; “ Adıyaman kendi içinde kurduğu birlik ve beraberlikle ülkemize model olacak bir ildir. Bunun en güzel örneğini bugün Yaylakonak beldemizde yaşıyoruz. Yakaladıkları bu birlik ve beraberlikten dolayı Yaylakonak Beldesi halkını tebrik ediyorum. Zaman zaman Birileri Adıyaman’da huzursuzluk çıkarmak istiyor. Ben inanıyorum kurduğumuz bu birlik ve beraberlik sayesinde alevi ve sünni kardeşlerimiz bu huzursuzluğa asla fırsat vermeyecek ve onlara zemin hazırlamayacaklardır. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Aşure gününün bizlere birlik, beraberlik ve bereket getirmesini diliyorum”dedi.
Aşure etkinliğinde Yaylakonak halkına park müjdesi de veren Vali Mahmut Demirtaş,” Yaylakonak Beldesini ve halkını çok sevdim. Gördüğüm kadarıyla burada çok çocuk var. Yaylakonak Belediye Başkanımızla beraber burada bir çocuk parkı yapacağız. Eğer hava şartları müsait olursa çocuk parkını bu senede yapabiliriz”dedi.
 Konuşmaların ardından Yaylakonak Beldesinde bulunan Halil Dede Türbesine su gelmesi münasebetiyle kurbanlar kesilerek, lokma dağıtıldı. Program, sema gösterileri ve aşure dağıtımı ile son buldu.
Editör: Adıyaman Haber