40 yıl önce Kap Cami Mahallesinde bulunan Adıyaman Belediyesi hizmet binası şehrin genişlemesi ile beraber kentin batı ve güneye açılmasının ardından hizmet binasın Hocaömer Mahallesi Atatürk Caddesi’nde hizmet vermeye başladı.

Geçen süre içerisinde kent nüfuzunu artışında yüzde 30 artış görülürken, yerleşim alanların büyümesi ve moderne binalar ile kent şekillendi.

Adıyaman Belediyesi hizmet binası tarihe meydan okurcasına şehrin kalabalığın içinde kaldı.

Kent merkezinde hizmet veren Adıyaman Belediyesi hizmet binasının şehir içinden çıkartılmasını isteyen vatandaşlardan İshak Alık ise konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “ Ben kendimi bildim bileli belediye binası aynı yerinde, eskiden sıkıntı olmuyordu artık şehir büyürken belediye işleride hizmetlerinde genişlemeye başladı. Bu durum karşısında belediye ile işi olan insan sayısı bir hayli artması söz konusu bundan dolayıdır. Adıyaman Belediyesinin hizmet binası daha moderne ve şehrin biraz daha dışarıya çıkartılması gerekir. Şuanda mevcut binanın içerisine girildiği zaman eski bir yapı ile karşılaşıyoruz, tahmin ediyorum orada çalışan elemanlar da bulundukları binanın artık yetersiz olduğunu ve kullanışsız olduğunu düşünüyorlardır. Umarız bir an önce bu bina başka hizmet binasına dönüştürülüp yada yıkılarak yerine boş alan yapılır ve belediyede başka yere taşınır”şeklinde ifade etti.

Tarihe Meydan Okuyor

Bir çok belediye başkanı eskittiğini ve Adıyaman için artık yetersiz ve yersiz bir yerde olduğunu söyleyen İsa Asi ise şunları söyledi:
 “ Bir çok belediye başkanı eskiten bu bina uzun yıllar Adıyaman Halkına hizmet etti fakat günümüze uygun bir yer olarak görmüyorum artık buranın biran daha modern bir yere taşınması ve şehrin içinden çıkartılması gereklidir. Tabi burayı taşıyın demek kolay fakat gerçekten burası artık bu şehri kaldırmıyor. Yüzlerce insanın çalıştığı bir belediyenin her bir binası ayrı ayrı yerde, bu da insanların işlerini zorlaştırıyor. Buna en kısa zamanda bir çözüm bulunması gerekiyor. Düşünün bir bayram gecesi bu caddelerden mahallelerden insanlar geçemiyor. Buda şunu ifade ediyor artık moderne bir kent haline gitme yolunda görünüyor, bu nedenledir ki bir an önce bu binanın yıkılması farklı bir alan olarak tahsis edilmesi belediyenin ise farklı bir noktaya taşınması ve belediyeye ait olan tüm birimlerin aynı noktada olması gerekiyor. Eğer halka hizmet ise bir ruhsat çıkartacak kişi kentin bir noktasından diğer noktasına gitmemesi gerek belediyeye girdiği zaman tüm işlerini görüp çıkması gerekiyor. Birde diğer taraftan bakıldığı zaman bina şuanda çürüme aşamasında en son kontrol ne zaman yapıldığı belli değil ama artık değiştirme zamanı geldiğini düşünüyorum, umarım belediye başkanımız bunu da halleder”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber