5 yıldır hizmet veren ve 30 Mart 2014 tarihinde görev süreleri dolacak olan İl Genel Meclis Üyelerine Vali Mahmut Demirtaş tarafından teşekkür plaketi verildi.

 Adıyaman İl Genel Meclisi Necmi Baykan başkanlığında son toplantısını yaptı. Toplantıda 2013 yılı faaliyet raporu ile gündemdeki konular görüşülerek oylamaya sunuldu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından İl Özel İdare Genel Sekreterliği Meclis Salonuna gelen Vali Mahmut Demirtaş, genel kurul salonunda kısa bir konuşma yaparak, Genel Meclis Üyelerine yaptıkları hizmetler anısına birer plaket verdi.
Vali Mahmut Demirtaş yaptığı konuşmada “İl meclisimiz çatısı altında hizmet ettiğiniz 5 yıl boyunca Adıyaman`da eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma, içme suyundan, kilitli parkeye kadar birçok alanda çok önemli mesafeler kaydedildi. Sizler, bu 5 yıllık süre zarfında ilimizin gelişmesi ve kalkınması adına aldığınız kararlar ve imza attığınız projelerle Gerger`in Tillo’sundan, Gölbaşı’nın en ücra köşesine; Çelikhan`ın İzci ve Mutlu köylerinden, Sincik ilçemizin Aksu köyüne kadar çok önemli hizmetler götürdünüz. Böylece aziz milletimizin size verdiği emaneti ve görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştınız”dedi.
İl Genel Meclis üyelerinin gayretli çalışmaları sayesinde, Adıyaman’ın dünden çok daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, “Sizler yollarını yaptığınız köylü vatandaşlarımızın, tarlasını suyla buluşturduğunuz çiftçimizin, ilimiz genelinde yapılan her yatırımdan istifade eden hemşehrilerimizin duasını aldınız. Bugün Adıyaman`da bir sinerji oluştuysa, köylümüzün yüzü gülmeye başladıysa bunda bu meclisin, başkanının ve üyelerinin çok büyük katkısı var.  İlimizin eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik spor, çevre, kültür-turizm ve sosyal hizmetlerini en üst düzeyde eşit ve şeffaf sunarak, yatırımlarda kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlayıp, halkımızın hayat standartını yükseltmek için göstermiş olduğunuz fedakarlıklar daima hatırlanacaktır. Milletimize bu hizmetleri götürürken, birlik, beraberlik, karşılıklı diyalog ve uyum içerisinde bir çalışma yürüttüğünüz için İl Genel Meclisimizin bütün üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.
Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, İl Genel Meclis Başkan ve Üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verdi.
İl Özel İdaresindeki programın ardından Vali Mahmut Demirtaş, İl Genel Meclis Üyeleri onuruna Polisevinde bir yemek verdi.  
Editör: Adıyaman Haber