VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’TAN GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNE ZİYARET

 

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ilimizde faaliyet gösteren bölgesel GAP Gazeteciler Birliğini ziyaret etti. Ziyarette,  İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik’te hazır bulundu.  

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz tarafından karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, sohbet havasında geçen ziyarette ilin sorunları ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş’ın ziyaretinden memnuniyet duyan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, “Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, ilimizde göreve başladığı günden bu yana gösterdiği başarılı performansını artırarak devam ettirmektedir. Şu anda ilimiz için hayati önem taşıyan projeleri de çok büyük bir ciddiyet içerisinde takip ettiklerini görüyoruz. OSB’nin genişletme çalışmalarından, duble yol çalışmalarına, Nissibi Köprüsünden, sağlık sektöründeki yatırımlara kadar bu projelerin de sayın Valimizin başarılı gayretleri ile ilimizde hayata geçeceğine inanıyorum. İlimizin en büyük sorunu işsizliktir. Sayın Valimizin öncülüğünde ilimizde hayata geçirilecek projelerle de buna çözüm getirileceğine inanıyorum. Adıyaman’ın yıllardır özlemle ve hasretle beklediği hizmetlerin sayın Valimizin döneminde geleceğini inanıyoruz. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum”dedi.

Adıyaman’ın sorun ve problemlerini basınımız başta olmak üzere her kesimin katılımı ile birlik ve beraberlik içerisinde çözeceklerini belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “ Bundan sonra hep birlikte Adıyaman’ın sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Bu sorunları önem derecesine göre sıralayarak, hangisi daha öncelikli ise bu problemleri tek tek çözmeye başlayacağız. Adıyaman sahip olduğu coğrafi konumu ve değerleri ile gelişmeye elverişli bir şehirdir. Bakın kalp anjiyoları için vatandaşlarımız çevre illere gidiyordu. Adıyaman’da ilk defa kalp anjiyosu yapıldı. Önümüzdeki günlerde açık kalp ameliyatları yine hastanemizde yapılacaktır. Bu ilimiz için çok önemli bir gelişmedir. İnşallah bundan sonra Adıyaman her alanda sahip olduğu değerleri ile bölgeye hitap edecek konuma gelecektir. Şu anda 400 yataklı devlet hastanemiz bitmek üzere, bunun yanında 200 yataklı bir devlet hastanesinin daha ilimize kazandırılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde ciddi girişimlerimiz oldu”dedi

Adıyaman’daki sanayici, işadamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine de seslenen Vali Mahmut Demirtaş, “Bilindiği gibi Avrupa Birliği ile İpekyolu Kalkınma Ajansı projeleri bulunmaktadır. Adıyaman’ın her kesiminden her iki kuruma da proje teklifi sunulmasını bekliyoruz. Bu süreçte bizlerde Valilik olarak onlara katkı sunup, yol gösterici olacağız”dedi.  

Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha nezih bir ortamda hizmet sunumu için Adıyaman’a yeni ve modern bir hükümet konağı yapılması projelerinin de bulunduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “1970’li yıllardan bugüne kadar hizmet veren mevcut hükümet konağımızın yıkılarak, aynı alanda yerine modern bir hükümet konağı yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut Adliye Binamızı da yıkıp, yerine 750 kişilik bir Konferans salonu inşa edeceğiz”dedi.  

Editör: Adıyaman Haber