TÜMŞAD Başkanı Hacı Erdengi ve dernek üyeleri tarafından kapıda karşılanan Vali Mahmut Demirtaş’a ziyaretinde, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner eşlik etti. 

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Vali Mahmut Demirtaş, şehit yakınları ve gazilere yakın ilgi göstererek herhangi bir taleplerinin olup olmadıklarını sordu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, şehit aileleri ve gazilere gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyelerine teşekkür ederek dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Valilik olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Şehit ailelerimize ve gazilerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Bu topraklar şehitlerimizin sayesinde bizlere vatan olmuştur. Asil ve aziz milletimizin her ailesinde bir şehit veya gazi vardır. Bugün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümü vesilesiyle aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum”dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) ziyaretinin ardından, Yenipınar Camisine geçerek, vatan uğruna şahadet mertebesine erişen şehitler için okunan mevlide katıldı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber