Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş 2014 yılı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesinin görüşülmesi ve Kasım ayı olağan toplantısı münasebetiyle köy muhtarları ile biraraya gelerek, köylere yönelik yaptıkları hizmetleri değerlendirip, sorun ve sıkıntıları dinledi.

Halk Eğitim Merkezinde Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, İl Genel Meclis Üyeleri, bazı kurum amirleri ile köy muhtarları katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, toplantının ana gündemine geçilerek, birliğin 2014 yılı yatırım ve çalışma programı görüşüldü. Salt çoğunluğun sağlanmasının ardından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2014 yılı bütçesi oylamaya sunularak kabul edildi.
Yapılan oylama sonrası İl Mahalli İdareler Müdürü Mahmut İnan tarafından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin köylere yönelik 2013 yılında yaptığı hizmet ve çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu. 
Toplantıda muhtarların sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Vali Mahmut Demirtaş, köylere yönelik yapılan hizmetleri değerlendirdi. Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle başta alt yapı olmak üzere köylerde çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bugün sizlerle biraya gelmekten çok mutluyum. Köy Muhtarlığının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü bende sizler gibi bir Köy Muhtarının oğluyum. Köylerin bütün problemleri ile vatandaşların bir sorun ve dertle karşılaştığı ilk yer muhtarlıktır. Onun için muhtarlarımızın ifa ettiği görev çok önemlidir”dedi.
Köylere yönelik yapılan hizmetleri de değerlendiren Vali Mahmut Demirtaş,“2013 yılındaki çalışmalarımızı 2014 yılında daha da artırarak devam ettireceğiz. Çok çalışmamamız gerekiyor. Bunun başka çaresi yok. Çünkü biz buraya efendilik yapmaya değil, hizmet etmeye geldik. Muhtarlarımız karşılaştıkları bütün sorun ve sıkıntılar karşısında bizleri her zaman rahatlıkla arayabilirler. Adıyaman bu yıl hizmet anlamında Altın çağını yaşadı. Çünkü çok güzel hizmetler geldi. Eğitimden sağlığa, tarımsal sulamadan alt yapıya kadar çok güzel çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.  
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaretinde Adıyaman –Şanlıurfa arası duble yol müjdesi ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Vali Mahmut Demirtaş, 2X3 olarak yapılacak yolun uzunluğu 32 km’dir. Çalışmalar şu anda çok seri bir şekilde devam ediyor. 3 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan bu yol, ilgili firma ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bunu bir buçuk yıl içerisinde bitirip bize teslim edeceklerini ifade ettiler. Besni- Gaziantep ve Araban arasında yapılması düşünülen duble yolun ihalesi ise yaklaşık 2 ay önce yapıldı. 2014 yılın da ilgili firma bu yolunda çalışmalarını başlatacaktır. 41 km’lik Kahta Çevre Yolu-Narince- Nissibi ve Siverek Duble Yol çalışmaları ise ihale aşamasındadır”dedi.
Adıyaman’da eğitimde yaptıkları çalışmalara da vurgu yapan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da eğitimde başarıyı yakalamaya kararlıyız. Çocuklarımızın daha modern mekânlarda eğitim ve öğrenime devam etmeleri için Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 2013 yılında 56 köy okulumuzun fiziki alt yapısını bakım ve onarımdan geçirdik. Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 9 yerleşim birimimize yeni okullar yapılarak toplamda 72 derslik inşa ettik. Bunların bir kısmı tamamlanarak hizmete sunulmuş, bir kısmının ise inşaatları devam ediyor. Kalanları da kısa süre içersinde bitirmeyi hedefliyoruz. Eğitimle ilgili yatırımlarımız elbette ki bunlarla sınırlı değildir. Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yaptığı derslikler dışında Hükümetimizin ve hayırseverlerimizin desteği ile il genelinde ayrıca 715 derslik yapıyoruz”dedi.
Adıyaman’da Atatürk Baraj gölüne kıyısı bulunan köylerde yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarına da değerlendiren Vali Mahmut Demirtaş, “Ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı Atatürk Barajı sahil kıyısının uzunluğu 1.060 kilometre’dir. Bütün köylerimizde teraslama ve aplikasyon çalışmaları devam ediyor. Yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında yöredeki insanlarımızın faydalanabileceği, bölgenin şartlarına uygun, insanlara ekonomik olarak katkı sağlayacak, daha kısa sürede ürün verecek aşılı fidan türlerine ağırlık veriyoruz” dedi.
KÖYDES ve SODES projeleri kapsamında köylere götürülen hizmetleri de açıklayan Vali Mahmut Demirtaş, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 2013 yılında il merkezine bağlı 48 köyümüze Taziye Evi, İçme Suyu, Okul ve Sağlık Ocaklarının İçme Suyu, Camii Yapımı, Köy Konağı, Kanalizasyon İşi, Menfez, Kilitli Parke, Okul Yapımı ve Onarımı gibi köylerimizin sosyal ihtiyaç duyduğu çok önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Yine kırsal kalkınma hamlesinde önemli bir yer tutan KÖYDES Projesi ve İl Özel İdare Programında 2013 yılında 81 Km 1. ve 2. kat asfalt yapılarak, köy yollarımızın yapım işi tamamlanmıştır. 80 köy ve 60 mezra olmak üzere 140 yerleşim biriminin toplam 372 km’lik yolu ise bakım ve onarımdan geçirilmiştir. Çoğu Köyümüzün köy içi yolları ve sokakları İl Özel İdaresi ve KÖYDES Projesi kapsamında 33 Bin m2 kilitli parke taşı ile döşenerek, köylerimiz modern bir görünüme kavuşturulmuştur. SODES Projesi kapsamında ise 54 köyümüze çocuk oyun parkları kurularak toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli faaliyetler halkımızın hizmetine sunulmuştur.
Sulama Projelerine çok büyük önem verdiklerini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “İlimizde devam eden sulama projelerinin bitirilmesi ile birlikte ilimizin çehresi değişecektir. Kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkanları artırılacaktır. Geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Çetintepe Barajının tamamlanması ile içme suyu ihtiyacını karşılamanın yanında bölgemizde 200 Bin dönüm arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. Eksikliklerimizi birlik beraberlik içinde çözeceğimize inanıyorum. Köylerimize kilitli parke taşı döşenmesi ve diğer altyapı hizmetleri ile ilgili çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaları bitirdiğimiz köylerin çoğu şehir görünümüne kavuşmuştur. Bundan sonra da köylerimize yönelik eksik çalışmalarımızı gözden geçirip, sorun ve sıkıntıları imkanlarımız dahilinde çözmeyi hedefliyoruz”dedi.
Önümüzdeki günlerde Adıyaman’daki tüm köyleri ziyaret etmeyi planladığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Bu ziyaretlerle köylülerimizin karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları yerinde görmüş olacağım”dedi.
Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Kasım Ayı Olağan Toplantısı köy muhtarlarının sorun ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi. 
Editör: Adıyaman Haber