Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ilçelere yaptığı inceleme gezileri çerçevesinde dünde Tut ve Besni ilçelerini ziyaret etti. İlk ziyareti Tut ilçesine gerçekleştiren Vali Mahmut Demirtaş`ı Tut Kaymakamı Mehmet Mut ve kurum amirleri İlçe Hükümet Konağı önünde karşıladı. Karşılama sonrası Kaymakamlığa geçen Vali Demirtaş, ilçenin sorunları hakkında kısa bir birfing alarak, Tut Kaymakamlığına yeni atanan Kaymakam Mehmet Mut`a yeni göevinde başarılar diledi.
Tut Kaymakamı Mehmet Mut, Vali Mahmut Demirtaş`ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade derek, ziyaret anısına Vali Demirtaş`a Tut İlçesinde gerçekleştirilen yamaç paraşütünün bir fotoğraf tablosunu takdim etti.
Vali Mahmut Demirtaş, Tut ziyareti sonrası Besni ilçesine geçerek çeşitli incelemelerde bulundu. Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, ilçenin sorunları hakkında kısa bir brifing aldı.
Kaymakamlık ziyareti sonrası  Merinos Holding tarafından Besni`ye yapılacak olan Mimarlık Fakültesi ile 600 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni fabrikanın yapılacağı araziyi de ilçenin yöneticileri ile birlikte gezen Vali Demirtaş, "Erdemoğlu ailesi Besni ilçemize her alanda büyük katkılarda bulunmuşlardır. Şimdi de ilçemize bir fakülte ile 600 kişinin istihdam edileceği bir fabrika yapıyorlar. Bu katkılarından dolayı Erdemoğlu ailesinin bütün bireylerine çok teşekkür ediyorum. Fakülte ve fabrikanın yapılması ile birlikte inanıyorum ki   Besni ilçemizin ekonomik ve sosyal anlamda da çehresi değişecektir"dedi.  
Editör: Adıyaman Haber