Vakıf hizmetlerinin tanıtılarak, yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında, Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, kurum çalışanları ile birlikte Adıyaman’a gelerek, Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret edip, bir buket çiçek takdim etti.
Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ve kurum çalışanlarının ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, vakıf kültürünün hayatımızda önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, vakıflar geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. 
Vali Mahmut Demirtaş tarafından kabul edilen Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, bu yıl 30.’cu Vakıflar haftasını kutladıklarını belirterek, “Her sene Mayıs ayının ilk haftası kutlamalarımızı yapıyoruz. Bu yılki Vakıf Temamız “Vakıf Medeniyeti ve Şehircilik” konusudur. Dünyada Vakfın ilk örneğini Hazreti İbrahim’de görüyoruz. Daha şumullu ve daha mükemmel bir şekilde ise Peygamber Efendimiz zamanında görülmektedir. Hazreti Peygamber, şahıs olarak kendi hurma bahçesini vakfetmiş ve bu vakıf bahçesi de halen devam etmektedir. Anadolu topraklarında ise ilk vakıf 1048 yılında Erzurum Pasinler ilçesinde kurulmuştur. Vakıflar, yaşamımızın ve hayatımızın her alanına hizmet götürmüş, bundan dolayı Vakıf Medeniyeti ismini almıştır. Şehirlerimizde ve kentlerimizde Bin yıla yakındır Vakıf hizmetleri yapılmaktadır. Fatih Sultan Mehmet Döneminde İstanbul’un %51’i Vakıflarındı”dedi.
30’uncu Vakıflar Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacakların belirten Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, “Vakıf olarak sosyo-ekonomik çalışmalarımızın yanında kültür ve tarihi eserlerimizin restorasyon çalışmaları da devam etmektedir. Vakıflar genel bütçeden para almadan ayakta duran tek kurumdur” şeklinde konuştu.
Şehirlerin yapılanmasında, gelişmesinde ve insanlarımızın hayatında vakıfların çok önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Vakıf anlayışının yayılması toplumsal dokuyu güçlendirmektedir. Anadolu’da birçok kent, vakıf anlayışı çerçevesinde imar edilerek gelişme göstermiştir. Vakıflar insanlarımıza her alanda önemli hizmetlerde bulunmuştur. Sosyal dokunun korunması adına ihtiyaç sahiplerine el uzatmak kadar onları korumak, şartlarını iyileştirmek ve gelecek nesillere bu kültürü bırakmak gibi son derece önemli bir görevi üstlenmiştir. Vakıf kültürünün gelişmesi, yaygınlaşması ve toplumun bütün kesimlerince benimsenmesi bakımından bu hafta süresince Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce ortaya konulacak faaliyetler toplumda ayrı bir önem ifade edecektir”dedi.
Editör: Adıyaman Haber