Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 90.6 frekansında yayın yapan Kral Radyo’da Gazeteci-Yazar Burak Cansel’in hazırlayıp sunduğu “Burak Cansel ile Haber Özel” programına katılarak,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mayıs tarihindeki Adıyaman ziyareti, şehrin gündemi, ilin önceliklerini ve yapılan yatırımları değerlendirdi.

Katıldığı programda Gazeteci Burak Cansel’in sorularını yanıtlayan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldiğini söyledi.
Demirtaş, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın Adıyaman programı çok yoğun geçti ve Cumhurbaşkanımız ilimiz için büyük anlam ifade eden çok önemli yatırımlarında açılışını gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sincik, Nissibi ve Adıyaman Merkez’de gerçekleştirdiği 3 ayrı mitinge de vatandaşlarımız büyük bir katılım göstererek Sayın Cumhurbaşkanımıza sevgi gösterisinde bulundular. Bu sevgi, milletimizin Cumhurbaşkanımıza karşı gösterdiği aşk ve sevdasıdır. Gösterdikleri bu teveccühten dolayı tüm Adıyamanlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum”dedi.
Göreve başladığı günden bugüne Adıyaman’da birinci önceliğinin eğitimdeki sıkıntıları çözmek olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Adıyaman’daki 32 aylık görev süresince 1250 derslik ve 9 adet öğrenci yurdu yaptık. Adıyaman’da eğitimde fiziki problemleri bitirmek ve eğitimin niteliğine katkı sağlamak amacıyla yaptığımız bu yoğun çalışmalar sonucunda ilimiz TEOG’da 32, YGS ve LYS sınavında ise 9 puanlık bir artış sağladı. Ayrıca eğitimcilerimize her türlü sosyal donatının içinde mevcut olduğu bir öğretmenevi yapacağız. Bunun ödeneği hazır olup, şu anda projesini hazırlıyoruz. Proje bittikten sonra ihalesine çıkıp, seri bir şekilde inşaatına başlayacağız”dedi.
Adıyaman’ın kültür sanat’ta çok daha ön plana çıkması gereken bir il olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, “Bu amaçla bu yıl ikinci kitap günlerini düzenledik. Bu etkinliğe önemli yayınevleri ile seçkin yazarlarımızı davet ederek Adıyamanlı vatandaşlarımızla buluşturduk. Adıyaman’ın saklı potansiyelinin harekete geçirmek ve marka olmuş ürünlerini tanıtmak amacıyla Ankara, İstanbul ve İzmir’de Tanıtım Günleri düzenledik. Bu etkinliklerin geri dönüşümüne de şahit olduk. Bunun yanında ilin tanıtımı adına inşallah 26 Temmuz’da Nemrut Dağında Çiğ Köfte Festivali yapacağız. Bu organizasyonla ilgili çalışmalara şimdiden başladık. Ayrıca, dünyanın lider teknoloji markası Samsung Electronics firması “Project Beyond” kapsamında 3D görüntü kalitesiyle Nemrut Dağını sanal gözlükle dünyaya tanıtacak. İnsanlar bu gözlüğün içindeki 3D görüntü kalitesiyle çekilen videoyla Nemrut Dağını sanal olarak tanıyacak ve insanlarda bir merak uyandıracaktır. Dolayısıyla bu gözlüğün içindeki sanal görüntüyü gören insanlar gerçeğini görmek için de Nemrut Dağına ve Adıyaman’a gelmiş olacaktır. Bu proje Adıyaman’ın ve Nemrut Dağının dünyaya tanıtılması açısında muazzam bir çalışmadır”dedi.
Vali Demirtaş, katıldığı radyo programında ayrıca, KÖYDES, SODES, Beşpınar Projesi, Sahabe Projesi, Gençlik Spor Yatırımları, Kırsal Kalkınma Yatırımları, Ağaçlandırma Faaliyetleri, Duble Yol Çalışmaları, yapılacak olan yeni Hükümet Konağı ve devam eden sulama projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber