Adıyaman Üniversitesi 2011 yılından bugüne kadar medya alanında yaptığı yatırımlarla hem kamuoyunu bilgilendiriyor hem de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü’ne önümüzdeki yıl alacağı öğrencilerine uygulamalı bir eğitim vermeyi amaçlıyor.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte küresel bir köy haline gelen dünyada medyanın önemi her geçen gün artarken Üniversite, medya alanında yaptığı yatırımlarla ortaya çıkan yenilikleri Adıyaman’a taşıyor.

Üniversite, daha sonra Akademi Adıyaman dergisini çıkarttı. Daha sonra ise Üniversitenin Dünya’ya açılan yüzü olarak kurulan Web TV ilk canlı yayınını 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra Üniversitede yapılan etkinlikleri ve bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak, şehrin ve Üniversitenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Üniversite radyosu ADYÜ FM (95.3) yayın hayatına başladı.

Üniversitenin medya yatırımları hakkında bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, günümüz dünyasında medyanın önemli değer olduğunu ifade ederek, en başında bir eğitim kurumu olarak halkı bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve haberdar etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gönüllü, üniversite olarak Adıyaman’ın vitrini konumunda olduklarını ve üniversitenin internet sayfasıyla, yayınlarıyla, televizyonu ve radyosuyla Adıyaman’ın modern imajını yansıttıklarını kaydetti.

Gönüllü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Üniversite olarak medya alanında yaptığımız yatırımlarda ilk amacımız Üniversitemizdeki çalışmaları duyurmak, Adıyaman tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaktır. İkinci olarak ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda açacağımız Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü’ne öğrenci alacağız. Bu öğrencilerimizi medya dünyasına hazırlarken televizyonumuzda, dergimizde ve radyomuzda vereceğimiz uygulamalı eğitimler öğrencilerimize büyük değer katacak. Mesleklerine başladıklarında alanlarında hiçbir zorluk yaşamadan, teknik detaylara hakim bir konumda bulunacak.Bunların yanı sıra bu bölümden ve bu yatırımlardan sonra yetiştireceğimiz her öğrenci ülkemiz ve bölgemiz açısından önem arz ediyor. Çünkü medya alanında yetişmiş, vatanını, milletini ve ülkesini seven bir öğrenci terör sorunları karşısında büyük bir değer demektir. Bölgeyi bilen ve devletinin yanında yer alan her öğrenci terör konusunda vatandaşımıza doğru bilgiler aktaracak ve bu konuda bir hainlik yapmayacaktır.”

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber