Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, proje okulları arasında yer alan Adıyaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile eğitim işbirliği protokolü kapsamında bir araya geldi.

Konferans öncesinde Adıyaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Muzaffer Şimşek’i makamında ziyaret eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kız İmam Hatip Lisesi Onur Defteri’ni imzaladı.

Adıyaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Gönüllü, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere milli ve manevi değerlerine önem vermeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Gönüllü, yaşamın gayesini, aile ve millet mefhumunu, iyi kötü ayrımını bilmeleri ve zora talip olmalarını söyledi.

İnsanın kendisini tanıyarak, kendisini unutmadan yaşamın gayesini öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gönüllü, ailenin önemine değinerek, bir ailede olması gereken en önemli şeyin aile mahremiyeti olduğunu ifade etti.

Öğrencilere aile mahremiyetine dikkat etmelerini ve aile sırlarını olur olmaz yerde ortalığa saçmamalarını dile getiren Prof. Dr. Gönüllü, bir insanın insani gelişimini tamamlaması, sonra aile mefhumunu iyi bilmesi daha sonrada millet olmanın bilincine varması gerektiğini belirtti. Öğrencilere kötüden uzak durmalarını söyleyen Prof. Dr. Gönüllü, öncelik olarak iyi ve kötü ayrımını yapmaları ve bu ayrım sonucunda da kötüden uzak durmalarını, kötünün sonucunda maraz doğacağını kaydetti.

Zora talip olmanın ve mücadele etmenin önemine de değinen Prof. Dr. Gönüllü, hayatın bir noktasında zorluklarla karşılaşılacağını ve bu zorlukların, engellerin aşılması gerektiğini, takılmamaları gerektiğini, ortaya koyulan hedeflerden sapılmaması gerektiğini işaret etti.

Konuşmasının sonunda Adıyaman Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Muzaffer Şimşek, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye okullarına yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı plaket verdi. 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber