Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Adıyaman ili genelinde turizmi geliştirmek amacıyla turizme potansiyel teşkil eden tarihi ve turistik merkezleri yakın markaja alıyor.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy beraberinde TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Adıyaman’a gelerek Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret edip, TÜRSAB olarak Adıyaman’da turizmi geliştirmek amacıyla yapacakları çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundular. 
Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek bir açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB olarak Anadolu’ya açılmak istiyoruz. Anadolu’ya yayıldığımızda da tarihi ve kültürel mekânları, gelenek ve görenekleri bakımından Adıyaman bizim önemli bölgelerimizden birini oluşturuyor. Valiliğimizle yapacağımız çalışmalardan sonra TÜRSAB olarak başta Nemrut Dağı olmak üzere turizme potansiyel teşkil eden diğer tarihi ve turistik noktalar ile Tanıtım Günlerini ön plana alarak, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında Adıyaman’ı içine alan kapsamlı bir tanıtım çalışması yapacağız. Adıyaman bir moda değil bir marka kenttir. TÜRSAB olarak bu güzel kentimizin üzerindeki tozu almaya çalışıyoruz. Burada müthiş bir kültür zenginliği var. Kommagene medeniyetinin ana merkezi burasıdır. Biz bölgesel tanıtımları içine Adıyaman’ı yerleştirip Anadolu turları ile GAP turlarında hak ettiği yeri almasını sağlayacağız. TÜRSAB olarak mutfağından geleneğine, toprağından folklorüne kadar her alanda Adıyaman’ı dünya ve Avrupa gündemine almanın gayreti içerisinde olacağız. Bugün yaptığımız toplantıda Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’la birlikte yapacağımız çalışmaları tespit ettik. TÜRSAB olarak profesyonel anlamda Adıyaman’ı en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Amacımız bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmaktır”dedi.     
Adıyaman’ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ancak turizmde profesyonellik anlamında il genelinde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle bu potansiyelin yeteri kadar değerlendirilemediğini belirten Vali Demirtaş, “Adıyaman turizmde sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra geçmişte bir çok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapmıştır. Sahip olduğumuz bu değerlerin dünyaya tanıtılması da büyük önem taşımaktadır. Turizm sektörü temsilcilerinin dikkatini Adıyaman’a çekmek amacıyla TÜRSAB Başkanımız Sayın Başaran Ulusoy’u ilimize davet ettik. Medeniyetlerin beşiği Adıyaman’da turizmin gelişmesi, etkili tanıtım, kaliteli hizmet sunumu ile bir turizm cazibe merkezi olabilmesi için TÜRSAB’ın yapacağı profesyonel tanıtımlarla kentimizi ve bölgemizi sürekli tur yapılabilen bir destinasyon haline getirmeyi düşünüyoruz. Tüm bu çalışmalarla amacımız ilimizin sahip olduğu zenginlikleri daha çok insanımızın görebilmesini sağlamaktır”dedi.
Editör: Adıyaman Haber