Kültür Kervanı adı altında Türkiye’nin çeşitli illerini gezen ve bu kapsamda Adıyaman’a da gelen Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ve üyeleri Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti. 
Anadolu Turnesi mahiyetindeki gezi kapsamında Güneydoğu Anadolu illeri başta olmak üzere birçok ile giden Türkiye Yazarlar Birliği güzergâhta bulunan şehirlerde okuryazar buluşmaları, imza günleri, konferanslar, paneller, sempozyumlar, konferanslar, şiir şölenlerine katılıyor.
Kültür Kervanı adı altında Anadolu’yu gezen Türkiye Yazarlar Birliğinin Adıyaman’ı da ziyaret etmelerinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz ve üyelerine, Adıyaman’ın sahip olduğu zengin kültürü ve tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bilgi vererek, Adıyaman kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün egemen olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinin en huzurlu kentidir. Adıyaman, dil, din, ırk ayrımı yapılmadan yıllardır herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı, birlik ve berberliğinden asla ödün vermeyen bir Anadolu şehridir”dedi.
Köklü bir geçmişe sahip olan Adıyaman’ın sahip olduğu kültür değerlerinin yanında manevi değerleri de bağrında barındırdığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’de yeri belli olan iki sahabeden biri olan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri Adıyaman’da bulunmaktadır. Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin bulunduğu alanda devasa bir proje uygulayacağız. KİPTAŞ tarafından mimari tasarımı gerçekleştirilen bu projeye modern mimarinin bütün özellikleri yansıtılacaktır. Bu projenin temellerini de geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanımızın katılımı ile atmış bulunuyoruz. Uygulayacağımız bu proje, Peygamber Efendimizin arkadaşı Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerine yakışır bir proje olacaktır”dedi.  
Editör: Adıyaman Haber