Sosyal sorumluluk projelerine destek vermek amacıyla Adıyaman’a gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’yu ziyareti esnasında gazetecilerin sorularında yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mahallede olup bitenlerin güvenlik güçlerine bildirilmesi yönündeki çağrısının sorulması üzerine Akdeniz, şunları söyledi:

 “Sayın Cumhurbaşkanımız bize görevlerimizi hatırlattı. bu noktada şunu ifade etmekte fayda var sayın cumhurbaşkanımızın bize görevlerimiz içerisinde hatırlatmış olduğu bu hadise zaten bizim görev alanlarımız içerisinde güvenlik konularında olsun diğer hadiselerde vergi denetmeni milli eğitimle ilgili tapu kadastroyla ilgili nüfus işleriyle ilgili bizim bir çok görevimiz var. Biz 143 tane maddede muhtar ismi geçen maddede hem devlete hem de vatandaşa karşı bir sorumluluk taşıyoruz. Dolayısıyla görevlerimiz içerisinde olan güvenlikle ilgili hadisede bizim bu noktaya daha fazla eğilmemizi ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız bizde zaten o noktada jandarma ve polis teşkilatımızla güvenlik güçlerimizle eşit miktarda çalışıyoruz”

Ak Parti’nin seçim vaatleri içerisinde bulunan muhtar maaşlarının asgari ücret düzeyini çıkartılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Akdeniz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Öncelikle şunu ifade edeyim hükümetimizin sayın başbakanımızın seçim vaatleri arasında Trabzon’da yaptığı konuşmada muhtar ödeneklerinin asgari ücrete endeksleneceği şeklinde açıklama bizler tarafından da olumlu karşılandı. 1 yıl önce muhtar ödeneklerinde hükümetimizinde yapmış olduğu yüzde yüz artışla 120 Liradan 880 liraya yükselen muhtar ödenekleri akabinde 7 Haziran seçim vaatleri arasındaydı ama tabi 1 Kasım seçimlerinde sayın Başbakanımız bunu açıklaması ve muhtarlar üzerinde yaptığı olumlu etki şuanda yansımalarını görüyoruz”

PHA

Editör: Adıyaman Haber