Tokur, yaptığı açıklamada, asıl işi yapan taşeronlara kadro verilmesi ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bugünlerde hükümet yetkilileri tarafından ifade edildiğini anımsattı.

Hazırlanacak yasa tasarısının da sosyal taraflara iletileceği geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu-Sen heyetinin yaptığı ziyaretlerde Çalışma Bakanı ve Maliye Bakanı tarafından açıklandığını hatırlatan Tokur, şunları kaydetti:

Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak görev yapması gerektiğini yıllardır savunuyoruz. Farklı istihdam modelleri aynı işi yapan çalışanlar arasında hem adaletsizliğe neden olmakta, farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmanın işe çalışma barışının bozduğunu, işyerinde huzuru baltaladığını dile getiriyoruz. Ayrıca kadrolu istihdamı da hem kamunun sağlıklı işleyişi hem de devlet memurluğunun bir gerekliliği olarak görüyoruz.
Bu nedenle taşeronlara kadro ile ilgili yapılan çalışmaya kamuda asıl işi yapan ve devletle aralarında bir sözleşme olan 4/B’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşireler ve 4/C’lilerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur.  Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır fedakârca hizmet yapan bu çalışma arkadaşlarımıza da kadro verilmesi için bu süreçte yoğun bir mücadele göstereceğimizi herkes iyi bilmelidir. Hak ettikleri kadroya kavuşuncaya dek mücadelemiz devam edecektir

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber