Turizm adına herhangi bir faaliyetin yapılmaması ve Adıyaman’ın turizminin sağır ve dilsiz bir duruma gömülmüş olması esnaf ve vatandaşı mağdur ediyor.

Veka Turizm Sahibi Veysel Karani Kustepe, İstanbul’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen turizm fuarı hakkında değerlendirmede bulundu.

Fuarın geçen seneye oranla katılımında büyük bir düşüşün yaşandığına dikkat çeken Kuştepe, “Fuarımız 2016 İstanbul turizm fuarı çok güzel geçti. Tabi biraz sakindi. Geçen seneye göre ama dediğim gibi Adıyaman Valimiz Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcımız Murat Süzen, Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu stantta duruyorlardı ve ilgileniyorlardı. Bizlerinde tabi esnaf olarak göğsümüz kabarıyordu. Bunlar sabahtan akşama kadar oturuyordu gelen giden misafirlerimizi karşılıyorlardı. Bu da bizi esnaf olarak turizmci olarak memnun ediyordu” dedi.

- TERÖR TURİZMİ ETKİLİYOR

Yaşanan terör olaylarının Güneydoğu turizmini etkilediğini vurgulayan Kuştepe, şunları kaydetti:

“Fuara katılan otelciler olsun seyahat acentelerinin çalışan ekiplerine teşekkür ederim. Bu sene yaşanan terör olayları nedeni ile geçen seneki gibi bir katılımı bulamadık. Özellikle İstanbul da yaşanan son terör olayından dolayı fuara katılım az oldu. Eskiden biz bu aylada mısır çarşısını gezdiğimiz zaman Koreler, Japonlar çok gelirdi tabi biz onları göremedik. Ben rehber arkadaşlara sordum onlar da turistin artık Türkiye’yi kolay kolay tercih etmediğini belirtti. Yaşanan sıkıntılar nedeni ile satılık otel sayısında bir artış var.  Tabi burada basına da büyük görev düşüyor. Basın iyi olan haberleri çok göstermiyor. Genelde nerede bir kötü haber var onları gösteriyor. Avrupa ülkelerinde turist ölmüyor mu kimse yaralanmıyor mu tinercisi, sarhoşu yok mu olaylar olmuyor mu ama ne yazık ki biz bunu defalarca söylüyoruz. Son olaylardan dolayı turistlerin birçoğu gelmiyor. Bu olaylar olduktan sonra bende memleketimiz insanını Karadeniz, Batum, Gürcistan’a, yunan odalarına götürüm zaten turlarımız devam ediyor. Ayrıca Şanlıurfa, Çanakkale turlarımız devam etmektedir”

- SADECE GAP TURU DÜZENLİYORUZ

Sadece GAP turları ile işlerini yürüttüklerini belirten Kuştepe, “Adıyaman genelde terör ile anılıyor ama Adıyaman da terörle ilgili herhangi bir problem yok. Ben seyahat acentelarına da söyledim. Adıyaman’ın en son reklamı yapıldı ama terörle yapıldı. Keşke iyi bir şekilde reklamı yapılsaydı. Seyahat acentalarının bir çoğu turistlere Adıyaman’ı anlattıklarını ama turistlerin Adıyaman’ı kötü bildiğini ifade ettiklerini belirtti. Büyük acenteler bu sene kısa turlar düzenleyecek. Yani GAP turları düzenliyorlar. Güneydoğuya tabi kimse gelmek istemiyor. Biz Karadeniz turlarına baktık. Karadeniz turları şuanda bile ful, otellerde boş yer yok. Ama Adıyamanda Esnaf kan ağlıyor” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber