Kahta’da akşam yemeğinde TBMM İnsan Hakları İnceleme Kurul üyelerine harfhane sürprizi yapıldı. Adıyaman Musiki cemiyetinin müzik ziyafetine ek olarak Halk Müziğinin güçlü sesi Tuncay okutan’ın yorumları eklendi.

 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde, Türkiye’de bulunan mülteciler, sığınmacılar ve yasadışı göçmenlerin sorunlarının incelenmesi amacıyla kurulan Alt Komisyon heyeti, Adıyaman’a gelerek Çadır Kentte incelemelerde bulundu. Akşam ise AK parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in konuğu oldular.

 

Kahta’da akşam yemeğinde kurul üyelerine harfhane sürprizi yapıldı. Kahta’da Neşet’in Yeri balık lokantasında kurul üyelerine yemek verildi. Yemekle birlikte Adıyaman Musiki cemiyeti üyelerinin bir birinden güzel türküleriyle muhteşem bir gece yaşattılar.

 

Türk halk Müziğinin güçlü sesi Tuncay Okutan’da bir birinden güzel eserleri seslendirdiği gecede kurul üyelerinden tam not aldı.

 

Geceye TBMM İnsan Hakları İnceleme Kurulu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Alt Komisyon Başkanı ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmazdemir, Konya Milletvekili Kerim Özkul ve Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Vali Mahmut Demirtaş, Kahta Kaymakamı Metin Esen’le birlikte ilçe kaymakamları da katıldı.

Editör: Adıyaman Haber