Demokrasi Parkı önünde toplanan 30 kişilik Türkiye Gençlik Vakfı üyeleri, ellerinde pankartlar ile İHH adına Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde açtıkları yardım çadırına saldıranları kınadılar.

TÜGVA Yükseköğretim Koordinatörü Ahmet Doğan, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye gençlik vakfı Adıyaman olarak yapacağımız basın bildiresi için burada toplanmış bulunmaktayız, gerçek aydınlar, medeniler, Allaha köle olmuş gerçek özgür insanlarla buradan Türkiye Gençlik Vakfı olarak sesimizin ulaşmasını istediğimiz bazı karanlık odaklar var. Yeni bir nesil geliyor, yeni bir gençlik yetişiyor . Allahın izniyle kendini kimsenin eline maşa yapmayan, kendi fikirlerine sahip maneviyatı sağlam, tabiri caizse tam donanımlı gençler yetişiyor. dedi.
 
Doğan, şöyle devam etti:
Biz ve bizim gibi kardeş kuruluşlarda O yüzden her ne kadar nefretinizi, kininizi kusmak için gençlerin beynini bulandırıp onları ön plana sürseniz de, başarılı olamayacaksınız. 8 Aralık salı 2015 tarihinde Eskişehir osmangazi üniversitesinde IŞİD zihniyetli, sözde medeni olan medeniyetsizler, tahammülsüzlüklerini birkez daha ortaya koyarak , dünya çapında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan, büyük bir iyilik hareketi olan İHH standına saldırmış ve stantta görevli hanım kardeşlerimizi zor durumda bırakmışlardır. Karanlığa hizmet eden fakat kendilerini aydın olarak gören bu kirli zihniyet Allah diyen herkese IŞİD yakıştırması yaparak bütün inananları hedef göstermeye çalışmaktadır. İnsanların giyimlerine bakarak onları dışlamanın ne kadar bağnaz ve gerici bir düşüncenin ürünü olduğunu tekrar tekrar söylemek ne kadar saçma olsa da görüyoruz ki halen bunu söyletecek insanlar var
Dinini yaşamak isteyen, dininin gereklerini yerine getirmek isteyen insanların hepsini IŞİD sempatizanı diye itham etmenin bir algı yönlendirmesi olduğunu biliyoruz diyen Doğan, şöyle devam etti:
Ve yine biliyoruz ki emperyalizmin bir ürünü olan IŞİD, islamafobyayı canlı tutmak için kurdurulmuş bi örgüttür. Batı IŞİD sayesinde islam düşmanlığını canlı tutmaktadır. Üzülüyoruz ki batının hizmetkarları haline gelmiş ülkemizin bazı gençleri, sözde barıştan, özgürlükten yana olan ancak özde faşistçe kendi düşüncelerini paylaşmayan herkese saldırmaktadır. Buradan Türkiye Gençlik Vakfı Adıyaman olarak yaptıklarının yanlış olduğunu hatırlatıyor, medenice ve aydınca, kendilerini medeniyete ve aydınlığa davet ediyoruz
Yapılan açıklamanın ardından toplanan üyeler bir süre slogan atarak daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
PHA
Editör: Adıyaman Haber