Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen EĞİTİMDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İL PAYLAŞIM TOPLANTISI ve ÖDÜL TÖRENİ bu yılda güzel görüntü ve okullarımızda yapılan çarpıcı iyileştirmelerin sergilendiği “9. Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi İl Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni” Adıyaman Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ,  İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyfi ÖZKAN, İl Denetmenleri Başkan İ.Halil Fırat ve İl Denetmenleri Başkan Yard. Ergin ÖÇSOY ile ilçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdür ve müdür yardımcıları ile öğrencilerin katılımı ile yapıldı.

            Okul ve Ekip Kategorisinde İl birincisi olan Okulların sunumlarının izlenmesinin ve Okul Müdürlerinin konuşması ardından, Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyfi ÖZKAN konuşma yaptı Konuşmasında “Toplam Kalite Yönetimi, çevre ile iletişim ve etkileşim içerisinde, çevrenin ihtiyaçlarını takip eden, okulu etkileyen unsurları dengede tutan, değişime açık, okul içerisinde öğretmen, öğrenci ve personel arasında ahengi sağlayan, iyi ilişkiler kuran, demokratik, hoşgörülü, anlayışlı, geniş görüş açısına sahip, eldeki kaynakları rasyonel kullanan bir yönetim felsefesidir. Toplam Kalite Yönetiminin bir okulda başarılı bir şekilde uygulandığını öğrenci odaklılık, etkin PDR eğitimi, öğrenci-öğretmen, idareci sınıf içi-dışı etkinlikler de grup çalışması, istatistik ve analizden yararlanarak ölçme ve değerlendirme, mevcut durumu gözden geçirerek hedef belirleme, çalışanların hizmet içi eğitimine, liderlik özelliğine, paydaşlarıyla işbirliği ve sürekli gelişmeye önem vermesinden anlaşılır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 2010/44 sayılı genelgesinde belirtilen “Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu ve Yılın Kaliteli Ekibi” kategorisinde başvuruda bulunan kurumlar; Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu için 9 kriter, 47 alt kritere ve Yılın Kaliteli Ekibi de 10 kritere göre Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeler sonucu ödüllendirilen okulların Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu ve Yılın Kaliteli Ekibi 1.si olan okulların özdeğerlendirme raporları Türkiye birinciliği için Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Bakanlıkça aynı kriterler göre yeniden yapılacak değerlendirme ve saha ziyareti sonucuna göre Türkiye 1., 2. ,3. ve teşvik ödülü verilmektedir. İlimizde TKY çalışmalarında;

·        2009 yılında Kahta Esendere İO. Ekip kategorisinde Türkiye birinciliği,

·        2010 yılında Merkez Adıyaman İMKB İO. Kurum kategorisinde Türkiye Teşvik,

·        2011 yılında Merkez Adıyaman İMKB İO. Kurum kategorisinde Türkiye ikinciliği ve 2011 yılında Samsat Yarımbağ İO. Ekip kategorisinde Türkiye ikincilik ödülünü aldı.

Son 4 yılda ilimizin yakaladığı bu büyük başarı sadece Türkiye’deki 5 büyükşehirden (Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir) sonra 4 yılda 4 Türkiye derecesi ödül alan TEK İLDİR. Ayrıca ilk defa köy okulu ödülü alan TEK İL” olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Okul ve ekip kategorisinde il birinci, ikinci ve üçüncüsü okul ve ekip üyelerine Başarı Belgeleri, Plaket, Bilgisayar ve Yazıcı ödülleri verildi. Kahta Mevlana Ortaokulu öğrencileri Ney eşliğinde Mevlana şiiri ve Müzik Ziyafeti çektiler. Son olarak da Halide Edip Anaokulunun hazırladığı ve Merkez Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin servis ettiği KOKTEYL ile tören bitti.

Editör: Adıyaman Haber