Aydın, mesajında, vatanları ve her türlü mukaddesatı uğruna gözlerini dahi kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitleri anarak Şehitler Günü’nü idrak ettiklerini söyledi.

Anadolunun her bir karış toprağından gelerek son kale Çanakkale’de omuz omuza yiğitçe çarpışmış, yan yana toprağa düşerken en şerefli makam olan şehitlik mertebesine yükselmiş dedelerin, bugün de kendilerine birlik ve beraberliğin ne anlama geldiğini en güzel şekilde ifade ettiğini hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

Bunu kanlarıyla bu topraklara nakşetmişlerdir. Bu topraklarının benliğinde yatan o şehadet arzusu ki; bu milleti zaferden zafere koşturan, dillerde destanlaşan ve Seyit Onbaşının omzunda güç olan bir ilahi aşktır. Ve yine o şehadet arzusu ki; renk, dil, din, ırk, mezhep ayrımını yok edip vatan ve mukaddesat uğruna yiğitleri bir araya getirmiştir. Bu aziz vatan için canlarını ve kanlarını dün olduğu gibi bugünde gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizi milletim adına minnet ile yad ediyorum. Tarihte yedi düvele karşı bu topraklarda omuz omuza ve kardeşçe mücadele aziz ve kararlılığını gösteren bu büyük Milletin evlatları bugünde birlik ve beraberliği, Bölünmez bütünlüğü ve alçakça yapılan hain saldırılara karşı aynı azim ve kararlılığı göstermeye devam edecektir. Ecdadımızdan aldığımız bu mukaddes mükellefiyeti evlatlarımıza onur ve şeref ile bırakmaya devam edeceğiz. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Milletimizin bu anlamlı gününü bir kez daha şükranla yad ediyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını niyaz ediyorum

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber