Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, beraberindeki heyette bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Valisi Abdullah Eerin ile birlikte Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü ziyaret etti.

Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Ali Aydın, fakülte dekanları, yüksekokul ve araştırma merkezleri müdürleri hazır bulunurken, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’a teşekkür etti.

Ardından bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. Gönüllü, Üniversite hakkında brifing vererek, yapılan çalışmalar, ortaya konulan yenilikler ve sunulan hizmetler hakkında bilgiler sundu.

Üniversite Onur Defteri’ni imzalayan Başkan Kahraman’a Rektör Prof. Dr. Gönüllü, Efendiler Efendisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Mustafa Halim Özyazıcı hattıyla yazılmış “Salih insanların çektiği zahmet onlar için rahmettir.” Hadis-i Şerif’inin yazılı olduğu tabloyu, Üniversite Tabağı’nı ve Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerinden Cendere Köprüsü’nün maketini takdim etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Kahraman da Üniversite Rektörü Prof. Dr. Gönüllü’ye 2. Abdulhamit Han’ın kurmuş olduğu Yıldız Porselen Fabrikası’nda yapılmış ve sınırlı sayıda üretilen Gülhatun desenli vazoyu hediye etti. 

Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyaretin öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman Adıyaman Evi ve MİNYAMAN’ı (Mini Adıyaman) gezdi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber