Adıyaman Üniversitesi’nin İki Öğretim Üyesi, TÜBİTAK Bursu ile ABD’de Bilimsel Çalışmalarını Sürdürecek

Adıyaman Üniversitesi’nin iki öğretim üyesi TÜBİTAK tarafından verilen Doktora Sonrası Araştırma Bursunu almaya ilk defa hak kazandı. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Önder Köklü ve Yrd. Doç. Dr. Tayfun Servi, TÜBİTAK’ın verdiği burs ile 1 yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde bilimsel çalışmalarını sürdürecekler.

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında doktorasını ya da Tıbbi Bilimlerde doktora veya uzmanlığını almış ve yurt dışında araştırmalar yapacak olan bilim insanlarını desteklemek üzere TÜBİTAK’ın verdiği bursu kazanan Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Önder Köklü ve Yrd. Doç. Dr. Tayfun Servi, Adıyaman Üniversitesi’nde ilk defa bu bursu kazanan akademik personel olarak üniversite adına gurur duyduklarını belirttiler.

Köklü ve Servi, bilimsel araştırmalara büyük önem veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye kendilerine verdiği destek için teşekkür ettiler. ABD’de başarılı bilimsel çalışmalar yapmak için kendilerine verilen imkanı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade ettiler.

Editör: Adıyaman Haber