Adıyaman Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Adıyaman’a geldiler, muhteşem bir konsere imza attılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun verdiği konser büyük ilgi gördü. Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Beyazay Derneği Adıyaman Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri programda konser veren Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu, izleyenleri büyüledi. Konserde ayrıca gerçekleştirilen sema gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Gece geç saatlere kadar devam eden programda unutulmaz dakikalar yaşayan katılımcılar, Topluluğu ayakta alkışladı.    
TPAO Konferans Salonu’nda Topluluğun verdiği konseri Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Belediye Başkanvekili Yaşar Öncel, Ak Parti İl Başkanı İ. Halil Fırat, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ve Türkiye Beyazay Derneği Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Pktaş, Alevi Dedesi Mehmet Ali Tutal, Belediyenin Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve STK Temsilcileri ile çok sayıda Adıyamanlı izledi. 
Programda Beyazay Derneği adına selamlama konuşması yapan Ayla Pektaş; “Ramazan’ın hem milletimize hem de âlemi İslam’a huzur getirmesini, barış getirmesini, kardeşlik getirmesini, adalet ve özgürlük getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu Ramazan’ın rahmet iklimi ülkemizde, Musul’da, Kerkük’te, Bağdat’ta, Şam’da her yerde yeniden bir şefkat bulup merhamet taşır. Müminler birbirine karşı kalplerini yeniden ümmet ve muhabbet içerisinde bağlar diye umut ediyorum” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
“Bize düşen vazife Ramazan’ı rutin bir aya düşürmemek, Ramazan’ın o maneviyatından en iyi şekilde faydalanıp istifade edebilmektir. Ramazan çok iyi bir okuldur bence. İstiyorum ki herkes bu mektebe kaydını yaptırsın. İlk 10 gün rahmeti tasvir etsin, ikinci 10 günde maneviyatı tasvir etsin, son 10 günde de bizleri her kötülüklerden uzaklaştıracak velayetimize kavuşmamızı sağlayacak şekilde bu okulu bitirelim istiyorum.”
Gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise şunları söyledi: “Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu çok güzide bir topluluk, çok nadide bir topluluk. Bu topluluk 100’den fazla ülkede Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmiş ve Türkiye içerisinde de programlarını en güzel şekilde icra etmiştir. En güzide, en nadide olan bu topluluk, davetimizi kırmayıp Adıyaman’a geldiler. Ramazan’ımıza ayrı bir mana kattılar. Huzurlarınızda hepinize, hepiniz adına da değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu Ramazan gününde Adıyaman’ımız için Türkiye’miz için dünyadaki Müslümanlar için dualarınızı istirham ediyorum.”
Programın sonunda Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Fahri Özçakıl’a Başkan Kutlu Adıyaman yöresine ait el dokumalı halı seccade hediye verdi. Beyazay Derneği Başkanı Pektaş ise bir buket çiçek takdim etti. 
Editör: Adıyaman Haber