Diyarbakır, Suruç ve Ankara’da yaşanan olaylarda IŞİD terör örgütüne bağlı birkaç Adıyamanlı ismin yer alması sonucu yabancı Tv kanalları konu hakkında şehir merkezinde araştırma çalışmaları yürütüyor.

Adıyaman’ın her seferinde karışması için ellerinden geleni yapan ve birçok kez birkaç isimden dolayı yaşanan olayları 800 bin kişiye mal edilmesi gözlerden kaçmıyor.

Yabancı tv spikerleri, şehir merkezinde yaptıkları haberlerle gerçekleri yansıtmak yerine olayları çarpıtarak Adıyaman’ı IŞİD militanları yetiştiren bir yermiş gibi göstermeye devam etmesi tepki topluyor.

Almanya’nın devlet kanlarlından biri olan Art live’nin Türkiye temsilcileri, şehir merkezinde IŞİD’le ilgili vatandaşla röportaj yaparak, sanki Adıyamanlı herkes IŞİD üyesiymiş gibi sorular yönetti.

Vatandaşların bir çoğu sorulara cevap vermezken, sorulara cevap veren vatandaşlar Adıyaman’ı sakin ve huzurlu bir şehir olarak anlattı.

Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, 155 polis ekiplerini arayarak yabancı kişilerin Adıyaman içinde IŞİDle ilgili röportaj yaptığını ve bu durum karşısında rahatsız olduklarını bildirdi.

Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri ise muhabirin çekim izninin olup olmadığını sordu.

Muhabir ise iznin olduğunu polis ekiplerine bildirdi. Yabancı TV muhabirlerinin Adıyaman’ın tarihi yerlerini çekmek için izin aldıkları iddia edilirken, muhabirlerin aldıkları izin dışında vatandaşa konu dışında sorular sorudukları öğrenildi.

Vatandaşlar Adıyaman yetkililerinin daha duyarlı olmaya ve bu gibi kişilerin takibini yapmasını, sadece izni vererek şehir içinde rahat bir şekilde dolaşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladılar.

PHA

Editör: Adıyaman Haber