Düzenlenen kahvaltı programında Adıyaman Gençlik Müdürü Fikret Keleş ve gençlik merkezi çalışanları, gönüllüleri de programa katılım sağladı.

Kahvaltı sonrası Adıyaman Gençlik Merkezi’nde bulunan kurslar, sanatsal faaliyetler çocuklara anlatıldı. Masa tenisi, bilardo, dart, voleybol, basketbol oynama fırsatları olan Suriyeli çocuklar eğlenceli vakit geçirdiler.

Adıyaman Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, Yapılan çalışmanın süresince  çocukların yüzlerindeki tebessüm bizleri çok mutlu etmiştir. Adıyaman Gençlik Merkezi olarak Adıyaman Üniversitesi Teknoloji ve Bilişim Topluluğunun girişimiyle düzenlenen bu program süresince çocuklarla geçirdiğimiz süreçte, çalışma dışında çocukların sosyal hayat katılımında önemli bir yer alacaktır. İnanıyorum ki bitecek olan bu savaş sonrası ülkelerine dönecek çocuklar Dünyanın Çiçekleri olarak ülkelerinin geleceğine birer genç olarak çok büyük katkı sağlayacaklardır. “Bizler Ensarız ve Muhacir kardeşlerimize her daim kapımız açıktır ve açık kalacaktır.” Bu vesileyle bu etkinliğe katkı sağlayan bütün gençleri tebrik ediyorum ve bütün gençlerimizin hayatlarında sosyal sorumluluk bilinciyle kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum dedi.

Teknoloji ve Bilişim Topluluğundan yapılan açıklamada ise ‘’Dünya geneline yayılmakta olan zorunlu göçler yaşanmaktadır. Savaşların toplumu germesinin yanı sıra büyüklerin, küçük çocukların bu göçler sonucu; bireyler psikolojik olarak ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak öncelikli çocukların sosyal hayata dâhil edilerek bu sorunların ortadan kalkması için katkı sağlamak istedik. Bu kapsamda Adıyaman Gençlik Merkezine ve Gençlik ve Spor Bakanlığına katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bugün farklı bir çalışma ile Suriyeli çocuklarla topluluk olarak; Adıyaman Gençlik Merkezi ile birlikte kahvaltı programında bir araya geldik. Savaş ortamının çocukların hayatları üzerinde, bırakacağı derin izleri belirginleşmeden paylaşımcı bireyler olarak hep birlikte kaldırabileceğimize inanıyoruz.” denildi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber