Suriye Yenilik Eğitim Kültür Derneği kurum çatısı altında eğitim gören Suriyeli çocuklar, yaşadıkları savaşı tiyatro ile anlatırken, dayanamayarak gözyaşları içinde yarıda bıraktılar.

Tiyatro sonrası da çocuklar duygularına hakim olamayarak salondaki izleyicileri de göz yaşlarına boğdular.

Program ilk olarak Suriyeli çocuğun Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra Suriyeli çocuklar Adıyaman’da 5 yılda aldıkları eğitimleri Türkçe ve Arapça olarak ilahi ve şiirlerle anlattılar.

Yapılan sunumun ardından Adıyamanlılar Vakfı tarafından çocuklara kıyafet yardımı yapıldı.

Yardım öncesi bir açıklama da bulunan Suriye Yenilik Eğitim Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr düzenledikleri program hakkında bilgi verdi. Almnr konuşmasında eğitimin öneminden bahsederek şunları söyledi:

“Müftülük tarafından verilen kursta imam ağa kız kuran kursunda kuranı kerim, Arapça, Türkçe, psikoloji destek veriyoruz. Adıyaman’daki Suriyelileri değiştirdik değiştirebildik. Şuan 361 öğrenci okula gidiyor. Yetersiz bir rakam ama yine de iyi. Bugünkü programımızda Suriye savaşı ve Türkiye’deki eğitim ile ilgili bir tiyatro yaptık. Ama çok acı olduğu için çocuklar dayanamadılar bitiremediler. Türkiye bizi genel olarak eğitim ile destekledi. Bize balık tutmayı öğretiyor. Eğitim ile kalkınalım. Adıyaman merkezde 10 bin Suriyeli yaşıyor.”

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber