Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Birimi Çocuk Hakları Komiteleri Olağan Toplantısını İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın Eşi ve Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Musa Şimşek, Çocuk Hakları Yetişkin Koordinatörleri Zeynel Abidin Şenlik ve Kadir Orman Komite Eş başkanları ve Yönetim Kurulu üyesi Çocuklar ile yaklaşık 150 Komite Üyesi Çocuk katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, “Çocuk Haklarının tüm Dünya Çocukları için geçerli olduğunu belirtti. İki yıldır Adıyaman da Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla çalışmalar yürüttüklerini ve çok önemli gelişmeler kaydettiklerini belirtti. Özellikle Suriyeli Çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz Suriyeli Çocukların Topluma Entegrasyonu konusunda yapmış olduğumuz eğitim ve seminerler sonunda yaklaşık 100 ‘e yakın Suriyeli Çocuğun bu eğitimlerden yararlandığını ve bu çocuklarımızın Adıyaman Çocuk Hakları Çocuk Komitelerine misafir üye olarak kaydettiklerini belirtti. Çocuk haklarının özgürlük içinde ve dengeli bir şekilde korunması hem çocuğun hem de toplumun yararınadır. Toplumlar çağdaşlaşmak istiyorlarsa çocukların gelişimine önem vermek zorundadırlar.” dedi
Çocuk Hakları eşbaşkanları ve yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda “Çocuk Haklarına Yolculuk” adlı animasyon filmi izletildi.

Çocuk Hakları konulu şiirler okundu, yıl boyunca yapılan etkinlik ve faaliyetlerin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Çocuk Hakları Komitelerinin faaliyetleri ve yapılması planlanan faaliyetler anlatıldı Toplantı Çocuklarımıza Yönelik verilen kokteyl ile sona erdi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber