Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, Mısır’da darbe yönetiminin katliamlarına, Suriye’de sivil halkı hedef alan kimyasal silah saldırısının eklenmesi üzerine Cuma Günü Ulu Camii’nde toplanarak, Demokrasi Parkı önünde gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra katillerin lanetleneceğini söyledi.

Adıyaman’dan Suriye ve Mısır halklarına destek verilmesi için gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra dev bir eylemin gerçekleşeceğini söyleyen Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, Cuma günü gerçekleşecek olan eyleme tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve tüm vatandaşları davet etti.
“Mısır’da ve Suriye’de Müslümanlara karşı yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla Cuma günü Ulu Camii önünde yürüyüş düzenlenecek” diyerek sözlerine başlayan YADER Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, “Mısır’da ve Suriye’de yaşanan zulmü kınamak için düzenleyeceğimiz eyleme Adıyaman’da yaşayan bütün bireyler katılmalı. Bu eylemimize tüm siyasi partilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi ve vatandaşlarımızı davet ediyorum. Yapacağımız eylemimizle birlikte Adıyaman’dan sesimizi tüm dünyaya duyuracağız. Eylemimiz Cuma günü Ulu Camii’nde kılınacak olan Cuma namazı sonrasında başlayacak ve Demokrasi Parkı’nda gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra Suriye’de ve Mısır’da katliam yapanlar lanetlenecek” diye konuştu.
Editör: Adıyaman Haber