Göreve gelmeden önce STK ve halk temsilcileriyle yaptığı toplantılarda “Seçilmemiz durumunda Adıyaman’ı hep birlikte yöneteceğiz” sözünü veren Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, yerel ve genel seçimlerden sonra bir kez daha STK temsilcileriyle bir araya gelerek, yaptıkları çalışmalar hakkında görüşlerini alıp, yeni projeler için önerilerini dinledi.
Kent Konseyi öncülüğünde, Adıyaman Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen toplantıya Başkan F. Hüsrev Kutlu’nun yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sait Yıldırım, Kent Konseyi İkinci Başkanı Abdulkerim Işık ve STK temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi İkinci Başkanı Abdulkerim Işık, davetlilere slayt eşliğinde Kent Konseyi hakkında kısa bir bilgi verdi.

Işık’ın konuşmasının ardından STK’lar adına söz alan Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Adıyaman Belediyesi’nin çalışmalarını beğeniyle takip ettiklerini dile getirerek, “Adıyaman’da 100’e yakın STK ile bir araya gelerek oluşturduğumuz platform sayesinde sürekli istişareler yapıp, gerek ilimizin gerekse ülkemizin önemli konuları üzerinde kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu ay da Kent Konseyimizin ev sahipliğinde Belediye Başkanımız ile buluşma fırsatı yakaladık. Başkanımız Hüsrev Kutlu’nun göreve başlamasından sonra yapılan çalışmalar gerçekten takdire şayan. Adıyamanlılar olarak belediyemizin çalışmalarını beğeniyle takip ediyoruz. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün bu organizasyonunun gerçekleşmesine önayak olan Kent Konseyi Başkanımız Sinan Temel ile Genel Sekreterimiz Sait Yıldırım’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Memur Sen Başkanı Deniz’in konuşmalarının ardından söz alan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptıkları çalışmalar hakkında STK temsilcilerine şu bilgileri verdi:

“Göreve geldikten hemen sonra belediye olarak bir toparlanma süreci yaşadık. 2015 yılının Haziran ayına kadar bu süreç uzadı ama bu tarihten sonra ciddi bir toparlanma içerisine girdiğimizi düşünüyorum.Belediye çatısı altında sağlamaya çalıştığımız uyum sorununu da yüzde 75 oranında sağladık diyebiliriz. Bu çerçevede aktif bir çalışma temposu içerisine girdik ve ilk olarak asfaltla işe koyulduk. Asfalt sezonunun başında belirlediğimiz 50 kilometrelik asfaltlama hedefini asfalt sezonunun sonunda 78 kilometre ile tamamlayarak, bu konuda önemli bir işe imza atmış olduk. Asfalt sezonunu mevsim şartlarından dolayı şu an tamamlamış bulunuyoruz ama kaldırım çalışmalarımız halen devam ediyor. Bunun dışında üzerinde durduğumuz bir diğer konu olan mezarlık ve defin ile ilgili işlemlerimizde de istediğimiz hedeflere ulaşmış durumdayız. Bu manada cenazeleri il dışı da dahil, nerden getirilmesi gerekiyorsa belediye olarak oradan ücretsiz bir şekilde getiriyoruz. Cenaze yıkama ve defin işlemlerini de ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Eskiden aile mezarlarının kazım işi için ücret alınırken bugün bu işlemde ücretsiz gerçekleştiriliyor. Bunların yanında taziye ziyaretleri için masa, sandalye, çadır ve bir öğün yemek de belediyemiz tarafından temin ediliyor. En önemli çalışmamız ise taziye evleridir.Taziye evleri konusunda 3 yıl içerisinde 15 tane taziye evini tamamlayıp, hizmete koymaktır. Bunun için kolları hemen sıvadık. Ulucami Mahallemizde taziye evi inşaatımız başladı. M. Akif Mahallesinde de taziye evi için ihale aşamasına geldik. Saitağa Camimizin altında bulunan taziye evi ise yetersiz, düzenlenmesi için gerekli çalışmalar en kısa sürede yapılacak. İnşallah yeni yapmayı planladığımız taziye evlerimizin tamamı üstünün bayanların, altının ise erkeklerin kullanabileceği iki katlı bir şekilde olmasını planlıyoruz.”
Ulaşımda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Kutlu, “Adıyaman Belediyesi olarak ulaşımda da önemli bir eksiği ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Şehiriçi ulaşımın daha sağlıklı işlemesi için şu ana kadar belediyemiz bünyesine 11 yeni otobüs dahil ettik. Bunun yanında, şehrin bir ucu olan Altınşehir ile diğer ucu olan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesine direk gidilebilecek yeni bir hattımızda kısa süre içerisinde faaliyete geçirilecek. Meclisimiz tarafından alınan karar ile Küçük Sanayi Sitesi kavşağından başlayıp, Flemingo (TPAO) yolundan 3. Çevre yoluna, oradan da Hisar Salonun önünden geçerek 2. Çevre Yolu güzergahını kullanıp, Bulvar üzerinde bulunan Fiat Bayisinin önünden 400 Yataklı Hastaneye gidecek olan yeni hattımızı tamamen belediyemiz kendisi işletecek. Buradaki amaç, halkımız mağdur etmeden şehrin bir noktasından diğer noktasına kesintisiz gitmelerini sağlamaktır. Bunun yanında Adıyaman Belediyesi olarakbaşladığımız en önemli projelerden bir tanesi de Kentsel Dönüşüm Projesidir. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar gereğince ilimizde riskli alan kabul edilen Mara ve Musalla Mahallelerimiz kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Bunun için bakanlıkla sürekli irtibat halindeyiz ve çalışmalarımızı aynı yoğunlukta sürdürüyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla şehir merkezimiz nefes alınacak bir hale gelecektir. Ayrıca, kentsel dönüşüm çerçevesinde Milli Eğitim İl Müdürlüğünden Biraralık İlköğretin Okulunun yerini, karşılığına 32 derslik yeni bir okul yapmak kaydıyla, otopark yapılması için talep ettik. Bakanlık düzeyinde görüşmeler devam ediyor. Eğer bu karar olumlu sonuçlanırsabu okulumuzun yerine şehrin trafik yükünü kaldıracak bir otopark yapacağız. Bildiğiniz gibi yeni hükümet binamızın inşası da devam ediyor. Bu binanın tamamlanmasından sonra, daha önce tapusunu aldığımız mevcut hükümet binasının yerine güzel bir meydan projesi düşünüyoruz. Buranın tamamlanması ile şehir merkezine ciddi bir canlılık katılacaktır. Bunların yanında Eğriçay Projesi için de proje ihalesi tamamlandı. Bu hafta projenin elimize ulaşması, gerekli görünen değişiklikler yapıldıktan sonra inşaat çalışmasına bir an önce başlanması planlanıyor. Vatandaşlarımızın daha gelişmiş bir Adıyaman’da yaşamaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeni projelerle onların güvenine daha da layık olmaya çalışacağız”

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun konuşmasının ardından STK temsilcileri ilde ihtiyaç duyulan konular üzerinde görüşlerini dile getirdiler.

Soru cevap kısmından sonra söz alan ev sahibi olan Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Kutlu’ya ve STK başkanlarına teşekkür etti.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber