Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına İŞKUR hizmeti görevi de veriliyor. Yeni protokol ile 81 ilde sosyal yardım faydalanıcılarının en hızlı ve verimli bir şekilde istihdama kazandırılması amaçlanıyor.  

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, İŞKUR’un yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da hizmet noktaları kurulması yetkisinin verildiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü`nün 14.11.2013 tarihinde düzenlediği `Sosyal Yardımlar ile İstihdam Bağlantısının Etkinleştirilmesi Çalıştayı` sonrasında eylem planı hazırlandı. Yeni eylem plan doğrultusunda Adıyaman’daki sosyal yardım faydalanıcılarını en hızlı ve verimli bir şekilde istihdama kazandırması hedefleniyor. Söz konusu eylem planına göre, İŞKUR Adıyaman İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları arasında etkin bir işbirliğine gidilmesi, tüm Vakıflarda İŞKUR Hizmet Noktalarının kurulması, Vakıflarca belirlenen `Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi"nin `İŞKUR Hizmet Noktası Yetkilisi` şeklinde İstihdam Görevlisi olarak vakfın içinde çalışması amaçlanmaktadır”dedi.
 Yapılan protokol ile sosyal yardım alan kişilerden çalışabilir durumda olanların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görevlendirilen Sosyal İnceleme Görevlileri tarafından İŞKUR’a yönlendirilmeden doğrudan iş arayan kayıtlarının yapılarak, durumlarına uygun işgücü taleplerine yönlendirileceklerini kaydeden Vali Demirtaş, “Böylelikle çalışabilir nitelikte sosyal yardım yararlanıcılarının etkin ve hızlı bir şekilde istihdama katılımları sağlanmış olacaktır. İlimiz işgücü piyasasında temininde güçlük çekinle işgücünü temin etmek ve bununla birlikte sosyal yardımlardan yararlanmakta olan çalışabilir işsiz vatandaşlarımızın istihdama dahil edilmesini sağlamak bakımından bu uygulamayı önemsiyoruz. Bu uygulamadan başarılı sonuçlar alınabilmesi için diğer tüm hizmetlerde olduğu gibi Valilik olarak bu konunun da takipçisi olacağız”dedi.
Editör: Adıyaman Haber