Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi ve Türk halkının verdiği mücadelenin anlatıldığı Son Kale Türkiye oyunu sahnelendi.

Programdan önce Aşık Devai mini bir konser verdi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülke üzerinde oynanan oyunların, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasının konu alındığı, Gözyaşı Geceleri grubu tarafından hazırlanan Son Kale Türkiye isimli gösteri ilçe halkı tarafından tarafından büyük beğeni topladı.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, oyun sonrasında yaptığı konuşmasında, ülkenin ateş çemberi altındayken içeride dışarının kumandasıyla çalışanların oluşturduğu huzursuzluklar çıkaranlara karşı Türk Milletinin direnerek bu kalkışmayı püskürttüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın sonuna kadar destekçisi olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ RUHU CANLANDI

Üst aklın maşası olan bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ terör örgütünü yönlendiren dış güçlerin ajanlarıyla kardeşler arasına soktuğu fitnenin acı veren hikayesinin ele alındığı, 15 Temmuz’da ülkenin işgaline giden yolda mazlumların ve İslam Dünyası’nın son kalesi olarak güçlenen Türkiye’nin Cumhurbaşkanının çağrısı ile dirilişinin konu edildiği ‘Son Kale Türkiye’ isimli oyun sahnelendi. Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Öz, Jandarma Komutanı Serdar Atakan, Emniyet Müdürü Abdurrahman Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, TÜGVA İlçe Temsilcisi Mehmet Emin Özdemir  başta olmak üzere kamu kurum kuruluş müdürleri ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği oyunda 15 Temmuz ruhu tekrar canlandı.

TÜRKİYE’Yİ YIKAMAZLAR

Türkiye’nin görsellikleri, özel çekimlerle film tadını veren klipler ve sinevizyon gösterilerinin yer aldığı, etkileyici müzik ve ışık efektleri ile sürekli bir aksiyonla Can Ahmet’in seyirciyi milli ruhla canlandıran şiir dinletileri ile de Türkiye sevgisi doruk noktaya çıkarıldı.

Gösteri havasındaki oyuna  Mehter ve halay gibi folklör gösterileri ile de görsel bir şölen havası kazandırıldı.

15 Temmuz ruhunu yaşamak ve yaşatmak isteyenler için heyecanlı dakikaların yer aldığı oyunu oldukça dikkatli bir şekilde izleyen vatandaşların ellerindeki bayrakları sık sık sallayarak destek verdikleri ekip, oyunun sonunda ayakta alkışlandı.

Programdan sonra oyunculara çiçek takdim edildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber