İl Milli Eğitim Müdürlüğünce SODES’e sunularak kabul edilen “Kitaplarla Dost Olmak” projesi kapsamında,  Merkez TPAO Ortaokulu öğrencileri ile 27 okulun öğrencilerine yaklaşık 4 bin adet kitap dağıtımı yapıldı.

 SODES projesince alınan kişisel gelişim kitapların dağıtımını gerçekleştirmek üzere TPAO Ortaokuluna giden Vali Mahmut Demirtaş, bu yıl eğitime başlayan okulun çevresini gezerek, etrafını saran öğrencilerle okul bahçesinde yürüyüp bir süre sohbet etti.

Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra Vali Yardımcısı Murat Süzen ile birlikte okulun resim sergisini gezerek öğrencilere kitap dağıtımı yaptı.

Sağlıklı bir toplumun, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı ve sürekli okuyan bireylerden oluşacağını belirten Vali Demirtaş, “Kitap okumak insana farklı dünyaların pencerelerini açan sihirli bir anahtar olduğu gibi aynı zamanda insanın zihinsel gelişiminde de önemli bir yeri olduğunu unutmamalıyız. Bu bilinçle sizlerden yaz tatili boyunca kitap okumaya özen göstermenizi bekliyor, kitapların aydınlık geleceğimizin teminatı olan siz yavrularımıza da tüm hayatınız boyunca yol gösterici olmasını diliyorum" dedi.

Kitap dağıtımının ardından Vali Demirtaş, idarecilerden okulun ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler aldı.

Editör: Adıyaman Haber