Refah Partisi’nin eski Rize Belediye Başkanı ve Milletvekili olan, Şevki Yılmaz, Adıyamanlılar Vakfı’nın davetlisi olarak Adıyamanlılarla buluşacak.
Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi’nin davetlisi olarak Cumartesi günü ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ konulu konferansa katılmak için Adıyaman’da olacak.
Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi tarafından organize edilecek olan program ile ilgili bilgi veren Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, Vakıf olarak birçok kez düzenledikleri konferanslara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirterek, “Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfımızın Adıyaman Şubesi olarak kurulduğumuz günden bu yana konusunda uzman çok değerli hocalarımızın katıldığı birçok konferansa ev sahipliği yaptık. Bu konferanslara Cumartesi günü bir yenisini daha ekleyeceğiz. Türkiye’nin tanınan ve sevilen şahsiyetlerinden Şevki Yılmaz Hoca’nın katılımıyla Cumartesi günü saat 20.30’da TPAO Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan etkinliğimize tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz” diye konuştu.
Şevki Yılmaz kimdir?
1955 yılında İzmit’te doğdu. İmam Hatip Okulu’nu bitirdikten sonra Derince Lisesi’nden mezun oldu. Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde öğrenim gördü. Daha sonra Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Devlet memuriyetine 1974 yılında 19 yaşındayken Adalet Bakanı Şevket Kazan’ın Özel Kalem Müdürü olarak başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nda murakıp olarak çalıştı. 1980’den sonra Viyana’ya gitti. Oradan da Berlin’e geçti. Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Genel Sekreteri oldu. Berlin Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. İngilizce ve Arapça biliyor. 27 Mart 1994 mahalli idareler seçimlerinde Refah Partisi’nden Rize Belediye Başkanı seçildi. Bilahare Rize milletvekili seçildi. Söylemleri 28 Şubat sürecinin gerekçeleri arasında yer aldı. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Editör: Adıyaman Haber