Adıyaman Yeni Mezarlıkta bulunan Şehitlik mezarlığında bulunan anıtın bulunduğu alanda Türk Bayrağının olmayışı tepkilere neden oldu.

Son günlerde yaşanan terör olaylarının artması ile alınan şehit haberlerinin ardı arkası kesilmezken, Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlıkta bulunan Şehitlik Mezarlığında Türk Bayrağının olmayışı tepkilere neden oldu.

Allah yolunda canını feda eden, dinini, vatanını, bayrağını, namusunu müdafaa ederken şehit düşenlerin kabirlerinin bulunduğu Yeni Mezarlıkta yapılan şehitlikteki anıtın yan tarafına dikilen direk üzerinde bayrak olmayışı tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Vatandaşlar bu olayın bilinçli ya bilinçsiz yapılmasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

– VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Mezarlıkta vefat eden yakınlarını ziyarete gelen bazı vatandaşlar şehitlikte Türk Bayrağının olmayışını görünce duruma tepki göstererek, şunları söylediler:

“Birlik ve beraberliğimize kastedilen bugünlerde Allah’ın izniyle yeniden kardeşliğimizi tesis edeceğiz. Bin yıldır süren kardeşliğimizi kimse bozamayacak inşallah. Özellikle Adıyamanımızda PKK ve İŞİD üzerinden algı operasyonları yapılmaktadır. Medyada yer alan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Adıyaman halkı olarak bu tür oyunlara gelmedik, bundan sonrada gelmeyeceğiz. Bayrak meselesine gelince, Allah rahmet eylesin. M. Akif Ersoy’un ” Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor. ” cümlesini kendimize şiar edinmişiz. Kürtler ve Türkler İslami sembolize eden bu hilal uğruna Haçlı keferesine karşı bin yıldır mücadele ediyor ve etmeye devam edecektir. Bu birlikteliği ne batı nede batının maşası yerli işbirlikçileri bozabilir. Buradan sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Emniyet Müdürümüze sesleniyorum, ya her tarafa bayrak dikme yarışını bırakın yada diktiğiniz bayraklara sahip çıkın. Şehitlikteki bayrağa sahip çakamıyorsunuz, kalede Beşpınar’da bilmem nerelere astığınız bayraklara nasıl sahip çıkacaksınız”

– ALGIMI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Adıyaman’da, bir çok noktada dalgalanan Türk Bayrakları bizlerin şerefi, namusu ile kazanılmış bir zafer vurgusu yapan vatandaşlar, konuşmalarını şöyle sürdürdüler:

“Burada bulunan Türk Bayrakları sökülmesi memleketimiz ve ülkemiz üzerinden bir algımı yaratılmaya mı çalışılıyor? Bizler Kürt, Türk, Laz, Çerkez aynı cephede atalarımız bu şehitlerin kanı ile elde edilen bayrak için savaştılar. Ulusumuzun birliğini, dirliğini hiçbir kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Burada yatan şehitlerimizin kemikleri sızlıyor, bu vatanı vatan yapan eğer üstünde binlerce şehidin kanı olan allı Türk Bayrağıdır. Eğer burada bayrak dalgalanmıyorsa, yetkililer kendilerini sorgulaması gerek. Düşüne biliyor musunuz, uğruna öldüğü vatanın allı Türk Bayrağı dalgalanmıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bayrağı kaldıran veya hangi amaç ne yapılmaya çalışılmış ise bilemiyoruz, bunların cezalandırılmasını istiyoruz.”

– MEZARLIK BAKIMSIZ VE ATIL DURUMDA

Mezarlığın atıl durumda olduğunu ve ağaçların kuruduğunu öne süren vatandaşlar, “Bir şehitlik mezarlığı bu kadar bakımsız olmaz. Bu şehitlerimize saygısızlıktır. Dikilen ağaçların hepsi kurumuş durumda ve girişte bulunan şehitlik yazıları yoktur. Bu kadar sorumsuzluk olmaz, olamaz. Mezarlık içerisine girdiğimizde hiçbir bakım yok, sadece şehit mezarlarının üstünde ufak bayraklar var ve dikilen ağaçlar şuanda kurumuş durumdalar. Böyle bir anlayışı kınıyoruz” şeklinde konuştular.

PHA

Editör: Adıyaman Haber