Dün Hakkarinin Yüksekova İlçesinde operasyon sırasında yıldırım düşmesi sonucu 2 silah arkadaşıyla şehit olan 72 günlük Jandarma Komando Uzman Çavuş 23 yaşındaki Kemal Mermer’in cenazesi sabah saatlerinde helikopter ile önce Adıyaman Havalimanına ve buradan konvoy eşliğinde Yeni Mezarlık Camine getirildi.

Şehit uzman çavuş Kemal Mermer’in cenazesini burada babası Bilal, annesi Hayriye kendisi gibi Şırnakta vatani görevini yapan izinli olarak gelen kardeşi Harun ile yakınları gözyaşlarıyla karşıladı.

Kürtçe, ağıtlar yakan ve tabuta kapanan şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

Törene şehidin ailesi, yakınları, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, askeri erkan, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

‘ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ’ SLOGANI

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazı esnasında şehit Kemal Mermer’in kardeşi Harun Mermer, baygınlık geçirdi.

Baygınlık geçiren Harun’a hazırda bekletilen sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, kalabalık ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı attı.

Şehit uzman çavuşun cenazesi daha sonra askerlerin omuzlarında defnedileceği mezara taşındı. Bu sırada şehit uzman çavuşun babası Bilal Mermer, Vali Mahmut Demirtaş’ın koluna girerek teselli etti. Şehit uzman çavuş daha sonra cenaze arabasına konularak merkeze bağlı İndere Köyü’nün Oluklu Mezrasındaki mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber