Diyarbakır’ın Lice İlçesi Göm Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan J. Uzm. Onb. Uğur Kartal, Elbistan İlçemizde tekbirler ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit için doğum yeri olan Elbistan Doğan Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan Cenaze Namazının ardından Şehidimiz, Doğan Mahalle Mezarlığı’nda cennet-i alaya yolcu edildi.

Şehit Uzm. Onb. Uğur Kartal’ın tabutunun üzerinde sarılı Türk Bayrağı, Vali Vahdettin Özkan ve Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş tarafından şehidin ailesine teslim edildi. 

Şehit için düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları ile birlikte Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Nursel Reyhanlıoğlu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Garnizon Komutan Vekili Alb. Bayram Ölçücüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı Alb. Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreni sonrası Elbistan Doğan Mahallesi’nde taziyeleri kabul eden şehidin ailesini ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, şehidin babası Kazım Kartal ve ailesine sabr-ı cemîl diledi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber