Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temini için Şanlıurfa il genelinde bulunan su depolarına otomatik klorlama cihazları monte ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çevre, park, yol, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ŞUSKİ ile yerleşim merkezlerinde alt yapı ve içme suyu temininde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı su içebilmesi ve günümüz teknolojisinin ulaştığı son noktanın köylere de yansıtılması açısından köylerin içme suyu depolarına otomatik klorlama cihazları takıyor.

ŞUSKİ, Şanlıurfa’nın içme suyu arıtma tesisi ile beslenen merkez ilçelerinin dışında kalan ilçelerinde 115 farklı noktada ve bu ilçelere bağlı 895 kırsal mahallede (köy) tam otomatik klorlama makineleriyle klorlama yapıyor.

ŞUSKİ teknik personellerince otomatik klorlama cihazı takılan 1.010 farklı noktanın her birine ayrı ayrı klor sevkiyatı yapılırken,klor cihazlarının bakım - onarımı ve klor dozlamaları ayarlanıyor.

- HALK SAĞLIĞI İÇİN KONTROLLER BİRİNCİ ÖNCELİK

Ayrıca belirli aralıklarla içme suyu temin edilen merkezlerden numuneler alınarak ölçümleri ŞUSKİ personelleri ve ilçe Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarınca kontrolleri yapılıyor.

2017 yılı itibariyle ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı tüm içme suyu noktalarında otomatik klorlama cihazları vasıtasıyla dezenfeksiyon yapılması planlanıyor.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber