Barutçu, mesajında, 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününün, sadece bir gün olarak kutlamak yerine, engelli vatandaşların günlük yaşamları ve çalışma hayatı içinde karşılaştıkları sorunların nasıl çözüme kavuşturulabileceğinin konuşulduğu bir gün olması gerektiğini dile getirdi.

Ülkede de  bu günde değişik etkinlikler yapıldığını hatırlatan Barutçu, Ancak son zamanlarda bu günün bir kutlama günü olduğu gibi yanlış bir algı oluşmuştur.Bu günün amacına uygun olarak yapılan toplantılar, seminerler, paneller engellilerimizin yaşadıkları sorunları topluma ve ülkeyi yönetenlere daha iyi anlatabilmek, onları bilinçlendirebilmek ve çözüm önerileri sunmak amaçlı olmalıdır. Engelli olmak, elbette kimsenin kendi tercihi değildir. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Engelliler ancak evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından eşit ölçülerde yararlandıklarında önündeki engelleri kaldıracaktır dedi.

Barutçu, şunları kayetti:

İstatistiklerin, dünyada engelli nüfusunun 500 milyonu aştığı bilgisini vermesine karşın, ülkemizdeki bu rakamın 8,5 milyona ulaşması azımsanamayacak bir rakam olmakla birlikte onlara karşı sorumluluklarımızın daha da arttığını vurgulamaktadır. Halen ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın iş hayatına katılımdan ulaşıma, eğitimden sağlığa, istihdamdan çalışma hayatındaki sıkıntılara kadar pek çok sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Başımıza gelecek  bu olumsuz durumdan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almak olanaklı.Daha çok duyalım, görelim, anlatalım, birbirimizi daha çok hissedelim. Engelsiz bir hayat için tüm engellerin kaldırılması dileğiyle;
Herhangi bir aralıkta değil her zaman Adıyaman Sağlık-Sen Şubesi olarak, engelli kardeşlerimizin yanında olacağız

PHA
  
 

                                                                                                        
                                                                                               

Editör: Adıyaman Haber