Mehmet Akif Mahallesinde bulunan Sait Ağa Camisinde Sabah Namazı Buluşmaları’ kapsamında program gerçekleştirildi.

Hayırsever Mehmet Ulum, Sait Ağa camisinde kılınan sabah namazının ardından cemaate çorba ikramında bulundu.

Gerçekleşen sabah namazı programına çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz öncesi okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, sabah namazı, tesbihat ve zikir   sonrası cemaatin sabah namazının manevi bereketinden istifade etmeleri sağlandı.
Program sonrası sabah namazına iştirak edenlere çorba  ikramında bulunuldu.

Ulum, yaptığı açıklamada, İstedik ki cemaatımızın evlerinde değilde camide sabah namazını kılarak 27 derece daha fazla sevap almalarına vesile olmak. Camilerimizde çeşitli etkinlikler yaparak sabah namazına davet ediyoruz. Kur’an-ı kerimden bir ayeti celilede rabbimiz buyuruyor ki Güneşin zevalinden (öğle vaktinde Batıya kaymasından) gecenin karanlığına kadar (belli vakitlerde) namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir. (İsra Süresi 78. Ayet Meali) Bizlere bu manada ışık tutuyor.
Sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak maksadıyla başlatılan uygulama, bu hafta Sait Ağa  Camiinde icra edildi dedi.

Ulum, Mehmet Akif Mahallesindeki cemaatımız, bu tür manevi programlara ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, benzer programların sıklıkla yapılması temennisinde bulundular ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber