Eskisaray Mahallesi Muhtar Adayı Ruhi Akan Radyo Tek ve Mercan TV’de Projelerini Anlattı

Ruhi Akan: “Yapacaklarımla Eskisaray’ın Adını Adıyaman’a Duyuracağım”
 
Eskisaray Mahallesi muhtar adaylığı için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Ruhi Akan, bugün Mercan TV ve Radyo Tek’te katıldığı programlarda projelerini anlattı.
Eskisaray Mahallesinin sevilen simalarından Ruhi Akan bugün Mercan Tv ve Radyo Tek’de projelerini anlattı. Mercan Tv’de Nazım Keleş’in hazırlayıp sunduğu ‘Güncel Özel’ Programında Eskisaray Mahallesi Muhtarlığına seçilmeleri durumunda yapacakları projelerle mahallenin ismini Adıyaman’a duyuracaklarını söyledi.
Televizyon programında Eskisaraylı seçmenlere seslenen ve vaatlerini yineleyen Ruhi Akan, maaşını burs olarak vereceğine dair şeref sözü verirken, sağlık müdürlüğü tarafından verilen evde bakım hizmetlerini mahallelilerin ayağına getireceğini istihdam konusunda da gençlere iş imkanlarını açacağına yönelik söz verdi.
Keleş’in sorularını yanıtlayan ve çalışmalarıyla da gerek Adıyaman gerekse de Eskisaray Mahallesi seçmenlerinin gönlünü kazanan Akan “ Ben şahsım adına şeref sözü veriyorum. Gözüm maaşta ya da parada pulda şöhrette değil tek isteğim insanıma yardımcı olmak. Bunun için de en güzel yol muhtarlık olarak düşünüyorum” dedi.
Seçilmesi halinde, devlet tarafından muhtarlara bağlanacak olan 877 lira maaşını mahallede ikamet eden ve üniversitede okuyan 10 yoksul öğrenciye eşit oranda burs olarak dağıtacağını dile getiren Akan, muhtarlığa maaşı için değil, mahallesine hizmet edebilmek için aday olduğunu söyledi. Şu an Umut Işığı Yardımlaşma Derneğinin Denetim Kurulu Başkanlığı ve Kızılay Adıyaman Şubesinin Yönetim Kurulu Üyeliği gibi hayır kuruluşlarına üyelikleri bulunan Eskisaray Mahallesi muhtar adayı Ruhi Akan, imkanları dahilinde başta mahallesi olmak üzere şehrin her köşesindeki yoksullara yardım etmeye devam edeceğini de sözlerine eklerken “ Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Disiplin Kurulu Üyeliği ve Interflora Danışma Komitesi Üyeliğini de sürdürüyorum. Bu seçim muhtar adaylıklarında çok büyük bir patlama yaşandı, bunun da tek sebebi devlet tarafından muhtarlara bağlanan 877 liralık maaş. Ancak benim aday olmamdaki sebep kesinlikle bu değil. Kimsenin beni yanlış anlamasını istemiyorum ve bunun içinde kazanmam durumunda devlet tarafından adıma bağlanacak olan maaşı mahallemizde ikamet eden ve üniversitede okuyan 10 yoksul öğrenciye burs olarak dağıtacağımız sözünü veriyorum. Bunun için muhtarlığımız bünyesinde bir içerisinde azalarımızın da yer alacağı bir komisyon kuracağız ve bu komisyonumuz bu bursa ihtiyacı olan öğrencilerimizi belirleyecek. İnşallah Muaffak oluruz. Bunun yanı sıra mahallemizdeki hasta ve yaşlı vatandaşların ayağına evde sağlık hizmetini getireceğiz. Oturan imza atan ya da mühür basan muhtar olmayacağıma söz veriyorum. Seçildiğim taktirde yapacaklarım tüm Adıyaman’da konuşulacaktır. Allah’ın izniyle bu işe baş koydum. Eskisaray sakinleri ve esnaflarından çok büyük destek görüyoruz. Onların bu teveccühüne en güzel şekilde karşılık vermeyi kendimize bir borç biliyoruz. Kazandığımız maaşı yoksul öğrencilere burs olarak vermenin yanında mahallemizde askere gidecek olan gençlerimize de harçlık vereceğiz, otobüs biletlerini alacağız. Her sokakta yaşlı vatandaşlarımızın öncülüğünde oluşturulacak olan komisyon tarafından yapacağımız yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşacak” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda şu anki muhtarlık sistemini de eleştiren Akan, yardım malzemelerin hak edildiği gibi yoksullara verilmediğini oy potansiyeli olan kişilere verildiğini belirterek kendi dönemlerinde böyle bir şey olmayacağını ayrıca mühür parasının da alınmayacağını, şimdiye kadar alınan mühür paraları karşılığında vatandaşa makbuz verilmediğini belirtti.
Editör: Adıyaman Haber