Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMANda, doktor yetersizliğinden şikayet eden yaklaşık 80 kişi, Kadın Doğum Poliklinikleri önünde protesto gösterisi yaptı. Göstericiler 2 saat boyunca polikliniklere sağlık çalışanları ve doktorların girmesine izin vermedi.
Sabah erken saatlerde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Poliklinikleri önünde toplanan 80 kişi, poliklinikte sadece 3 doktorun bulunduğunu ve insanların muayene olmak için günlerce sıra beklediğini ifade etti. Doktor yetersizliği nedeniyle mağdur olduklarını ve sürekli şikayet etmelerine rağmen sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını öne süren kalabalık, polikliniklerin giriş kapısı önünü kapatarak, mesaiye gelen personellerin içeri girmesine izin vermedi.
Muayene sırası alabilmek için saatler önce gelerek poliklinik önünde kuyruğa girerek mesainin başlamasını beklediklerini ifade eden hasta ve hasta yakınları, "Koca şehirdeki bu poliklinikte sadece 3 doktor görev yapıyor. Muayene olabilmek için günün ilk ışıklarıyla buraya gelip sıraya giriyoruz. Geç saatte gelince muayene sırası mesai bitimine kadar gelmiyor. Bazı insanlar günlerce gelip burada muayene sırası bekliyor. Bu sıkıntının çözümü için doktor takviyesine ihtiyaç var ama kimse ilgilenmiyor. Mağduriyetimizi dile getirmek için biz de bugün polikliniklere girilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Poliklinik girişini kapatarak mesaiye gelenlere izin verilmemesi üzerine gelen Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Servet Kölgeler, doktor yetersizliğinin giderilmesi için Sağlık Bakanlığına konuyu ilettiklerini ve takipçisi olacağını ifade etti.
Başhekimin sakinleştirmesinin ardından kalabalıkta bulunanlar saat 10.00 sıralarında  polikliniklerin önünden çekilerek personelin içeri girmesine izin verdi.

FOTOĞRAFLI

Editör: Adıyaman Haber