Petrol İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’ı ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, Türkiye Petrollerinde gerçekleştirilmesi düşünülen özelleştirme konusunda açıklamada bulundu.

Birkaç aydan bu yana Türkiye Petrolleri çalışanlarının içinde bulunduğu durumu dile getirerek, olası bir özeleştirme durumunda bütün TPAO çalışanlarının mağdur olacağını söyleyen Petrol İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, tüm Adıyaman halkının, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin ve basın camiasının Türkiye Petrolleri çalışmalarına sahip çıkması gerektiğini savundu.
15 Temmuz tarihinden itibaren TP’deOHAL kapsamında bir tasfiye sürecinin gerçekleştiğini ifade eden Petrol İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, “Türkiye Petrollerinde gerçekleşen özelleştirme durumunu bütün kamuoyuna anlatarak, bu duruma tepki gösteriyoruz. Sivil toplum örgütlerine çeşitli ziyaretlerde bulunarak, kamuoyunu bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan’ı ve yönetimini ziyaret ettik. Türkiye Petrolleri bünyesinde bulunan önemli birimlerin özelleştirilmesi durumunda ilimiz zarar görecektir. Bu konuyu siyasilerimize de ilettik. İlimiz basınından, siyasilerden, sivil toplum kuruluşlarından ve kamuoyundan bu anlamda destek bekliyoruz. Türkiye Petrollerinin özelleştirme kararına karşı bizlerinde ciddi eylem planları bulunmakta. 14 Kasım Pazartesi günü bütün bölgelerimizle birlikte Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde de tam gün iş bırakma eylemimiz olacak” dedi.
Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’da son süreçte Türkiye Petrolleri bünyesinde yapılması düşünülen özelleştirme kararına dikkat çekerek, şunları kaydetti; “Adıyaman’da tek olma özelliğini taşıyan Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün kapanması veya özelleştirmesi ilimiz ekonomisine zarar verecektir. Adıyaman Üniversitesi ve Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü dışında diğer kurumların ilimize pek fazla getirisi yoktur. Yıllık 200 ila 250 milyon TL girdisi olan Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü petrolün yüzde 40’lık oranını ilimizde karşılamaktadır. Bu sebeple Türkiye Petrolleri bünyesinde yapılması düşünülen özelleştirmeye karşıyız. Süreç bu şekilde işlerse ilimiz ekonomisi zarar görecektir. Geçmiş dönemlerde de Tekel özelleştirilmişti. Adıyaman halkı da o tarihlerde Tekel’in özelleştirilmesine karşı gelememişti. Bugün ise siyasilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve basının Türkiye Petrollerine  sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda Türkiye Petrolleri çalışanlarının yanındayız ve basın olarak üzerimize ne düşerse yapacağız.” 

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber