24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan araştırmalara göre, öğretmenlerin atanma sorunundan ekonomik sıkıntılara kadar pek çok konuda dertli oldukları belirlendi. Mezun olduktan sonra atanmak için sıra bekleyen , atandıktan sonra ise maddi manevi sorunlarla mücadele eden öğretmenlerin, tüm bu olumsuzluklara rağmen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için fedakarca mücadele etikleri tespit edildi.

 Atanma sorunu  devam ediyor…

Araştırmalara göre Türkiye, 50 yaş üstündeki öğretmen oranı en düşük ülke olurken, çalışan öğretmenler içinde en büyük oranı 30-39 yaş arasındaki öğretmenlerin oluşturduğu tespit edildi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise ilköğretimde 16, ortaöğretimde 13 olarak saptandı. Toplam atanan öğretmen sayısının son yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarıyla birlikte 903 bin 863 olduğu ortaya çıkarken, bu sayının öğretmen açığını gidermede yeterli olmadığı belirlendi.  

Medyaya öğretmenlerle ilgili 230 binden fazla haber yansıdı …

Medya Takip Ajansı Interpress’in “Öğretmenler Günü” nedeniyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, yılbaşından bu yana öğretmenler hakkında yazılı basına 233 binin üzerinde haber  yansıdığı tespit edildi. Her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan “Öğretmenler Günü” iie ilgili ise yazılı basında 1.213 haber çıktığı belirlendi.

Editör: Adıyaman Haber