Adıyaman 75. Yıl İlkokulunda öğrencilere Erdemli ve Başarılı Birey projesi Eğitim Danışmanlığı çalışmaları kapsamında Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Yrd. Doc. Dr. Mehmet Karataş tarafından doktorluk mesleği tanıtıldı.

Okulun konferans salonunda çok sayıda öğrencinin dinlediği tanıtımda Karataş, öğrencilere nasıl doktor olunacağı, hangi aşamalardan geçileceğini detaylarıyla anlattı.

Yapılan meslek tanıtımının ardından Karataş, öğrencilere Gribal enfeksiyonlar ve hijyen konusunda konferans verdi.

Kalabalık ortamlarda enfeksiyonların çok olduğuna dikkat çeken Karataş, öğrencilerin bu yüzden sürekli ellerini yıkaması gerektiğini ifade etti.

Gribal enfeksiyona yakalanılması durumunda hemen bir doktora gidilmesi gerektiğini dile getiren Karataş, bu hastalığın ortalama bir haftada geçtiğini aktardı.

Öğrencilerin enfeksiyonlara karşı son derece duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Karataş, şunları kaydetti:

Gribal Enfeksiyon üst solunum yolu çoğalan virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur. Genellikle salgın şeklinde görülür.Gribal Enfeksiyon’a RNA virüslerinden,  miksovirüs influenza neden olur.  A,B,C,D tipleri vardır. Sadece A tipi insanlarda gribe neden olur.  Tüm dünyada salgın şeklinde görülür ve salgınlar 2-3 yılda bir olur.
Evet Gribal Enfeksiyon hastalığı bulaşıcıdır.Gribal Enfeksiyon, hasta kişilerin ağız,burun, salgılarından bulaşır

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber