Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’la birlikte Tekel 75. Yıl İlkokuluna giderek, düzenlenecek olan Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla kumbara dağıtımı yaptı. 
Okula girişinde çiçekler sunulan ve öğrencilerin alkışlarla karşıladığı Vali Mahmut Demirtaş, kendisini karşılayan çocuklara kitap armağan etti. 
Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere kumbara dağıtımı yapan Vali Demirtaş, öğrencilerle sohbet ederek kitap günlerine kadar harçlıklarını bu kumbarada biriktirmelerini istedi.
Vali Mahmut Demirtaş, “Bu yıl 18-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında 3.’sü düzenlenecek olan Kitap Günleri etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin biriktireceği harçlıklarla kitap alabilmeleri için il ve ilçe merkezlerinde eğitim ve öğretim hayatına devam eden okullarda toplam 20 bin adet kumbarayı öğrencilerimize dağıtmaya başladık. Bu uygulama ile amacımız, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve öğrencilerimizin biriktireceği harçlıklarla Kitap Günlerinde kitap alabilmelerini sağlamaktır. Kitap günlerine yaklaşık 45 gün kaldı. 18 Mayıs’ta Valilik bahçesinde açılışı yapılacak kitap günlerinde, öğrencilerimizde kumbaralarını açarak biriken harçlıklarıyla kitap sergisini gezip, diledikleri kitabı alabileceklerdir. Adıyamanın kültür ve sanat hayatına renk katacağına inandığımız bu etkinlikle amacımız, vatandaşlarımızla kitap dünyası arasında köprü olmak ve gençlerin ağırlıklı olduğu yeni nesile kitap sevgisini aşılamaktır. Hükümet Konağı bahçesinde 5 gün sürecek programda ünlü yazarlar okuyucuyla buluşarak kitapların imzalayacaktır”dedi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber